IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

L'Ajuntament de Barcelona té prohibit decorar façanes municipals i fonts públiques amb llum de color groc

Així ho ha decidit la Junta Electoral

La Junta electoral ha decidit prohibir a l'Ajuntament de Barcelona decorar façanes municipals i fonts públiques de la ciutat amb llum de color groc durant el període electoral. La decisió de la Junta arriba després del recurs que va presentar el Grup Municipal del Partit Popular, i ha estat comunicada pel mateix portaveu de la formació al consistori, Alberto Fernández. 

Segons els populars, la llum de color groc té clares «connotacions polítiques», i la seva exhibició no manté la «neutralitat política». «Colau ha d'acatar aquesta petició», insisteixen els populars catalans. 

El consistori va decidir il·luminar alguns dels espais més emblemàtics de la ciutat amb llum de color groc en solidaritat amb els consellers empresonats i els líders de l'Assemblea Nacional Catalana i d'Òmnium Cultural. En concret, una vintena de fonts de la ciutat s'il·luminaven de color groc des de divendres passat, després d'aprovar-se la setmana passada una proposició de Barcelona en Comú, el Grup Demòcrata i ERC. 

El consistori també va haver de retirar pancartes a favor dels presos

No es tracta de l'única prohibició per a l'ajuntament d'Ada Colau, ja que fa uns dies la Junta electoral també va obligar el consistori a retirar la pancarta de «Llibertat presos polítics» del balcó del consistori, així com tots els eslògans i cartells d'aquest tipus penjats en edificis i dependències municipals.

En aquell cas, la decisió va arribar després d'un recurs presentat Ciutadans, i la Junta va recordar la pancarta o qualsevol símbol similar trencava «la neutralitat institucional» que ha de precedir les eleccions del pròxim 21-D. En aquell cas, l'equip de govern va acatar la decisió, però va assegurar que no compartia «el fons de la mateixa», insistint que l'anormalitat no són les pancartes, sinó «tenir diversos candidats a presó preventiva».


Comentaris

envia el comentari