rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

La jutge Lamela crida a declarar a Josep Lluís Trapero per sedició

Ho ha anunciat aquest dilluns 19 de febrer
Imatge d'arxiu de Josep Lluís Trapero. | Cedida

 

La jutge Carmen Lamela ha imputat per sedició a l'exmajor del Mossos, Josep Lluís Trapero, i l'ha citat a declarar aquest divendres, 23 de febrer, a l'Audiència Nacional.. Així doncs, la magistrada de l'Audiència Nacional planteja per a Trapero dos delictes de sedició sense deixar de banda un possible delicte d'organització criminal. 

Una actitud de «total inactivitat»

Segons publica ‘El Nacional, en una interlocutòria atribueix una acció «emmascarada sota els principis d’actuació policial de proporcionalitat, congruència i oportunitat». Tanmateix, Carmen Lamela considera que l’actitud dels Mossos d’Esquadra per aturar el referèndum va ser de «total inactivitat».

 

En l’escrit, la jutge també  explica que al llarg de la investigació s’han esbrinat altres fets que indiquen que l’actuació dels Mossos prèvia en un principi per impedir la celebració del referèndum, lluny d’això «va ser dirigida a obstruir qualsevol actuació que bloquegés el pla estratègic cap a la independència».

 

En aquest context, Lamela també relata que «es va dissenyar un pla premeditat per evitar actuar, que procedia de la cúpula policial de Mossos d’Esquadra, cúpula comandada per Josep Lluís Trapero i en connexió directa amb els membres del comitè estratègic».

Així doncs, la jutge afegeix que tant el fiscal en cap de Catalunya com el coronel de la Guàrdia civil Pérez de los Cobos van posar de manifest al major dels Mossos que el Pla d'Actuació que s'havia elaborat de forma prèvia no era adequat per al compliment de les ordres que li havien estat impartides, «comprometent-se aquest a modificar-lo amb les recomanacions que li van donar. No obstant això, mai va arribar a realitzar cap modificació, dirigint la seva actuació conforme al Pla originari», conclou Lamela.

 

Lamela sentencia dient que la finalitat immediata de Trapero estava orientada «a facilitar la celebració del referèndum i amb això la proclamació d'una república catalana, independent d'Espanya, sent conscient que desenvolupava una actuació al marge de les vies legals, desatenent el mandat rebut des del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i en contra de les decisions adoptades pel Tribunal Constitucional». 

 

El rotatiu també senyala que els fets atribuïts a Trapero podrien constituir, segons Lamela dos delictes de sedició pels fets esdevinguts els dies 20 i 21 de setembre i d'1 d'octubre de 2017, sense perjudici d'altres qualificacions «i en particular de la qualificació dels fets com a constitutius d'un delicte d'organització criminal de l'article 570 bis del Codi Penal».

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris