L'amenaça que acaben de rebre els consellers que han anat avui a treballar

El ministre de Foment ha anunciat que, després d'haver estat cessats, incorreran en un acte delictiu si acudeixen al seu despatx amb la intenció de treballar

El Govern de Mariano Rajoy ha avisat aquest dilluns als «exconsellers» de la Generalitat de Catalunya que, després d'haver estat cessats després de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola a Catalunya, incorreran en un acte delictiu si acudeixen al seu despatx amb la intenció de treballar. Així ho ha manifestat el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, en declaracions a RNE, preguntat per les paraules de l'exconseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Josep Rull, que va avançar que la seva intenció era tornar al treball aquest dilluns «com a ministre de la nova república catalana».

  

De la Serna, que ha ratllat de «desafortunades» aquestes declaracions de Rull, li ha advertit que pot incórrer en diversos delictes, entre ells, usurpació de funcions. Precisament Rull ha publicat aquest matí una imatge d'ell mateix assegut al seu despatx acompanyada del següent text: «Al despatx, exercint les responsabilitats que ens ha encomanat el poble de Catalunya». Sembla que de moment, el conseller no es dona per al·ludit.

Cal recordar que s'espera que avui l'Estat assumeixi les seves funcions, a més del control del Parlament. També està previst que el secretari d'estat per les Administracions Territorials, Roberto Bermúdez de Castro, es desplaci a la Generalitat per supervisar el traspàs de competències i té previst reunir-se amb els funcionaris de la Generalitat. També viatjaran a Catalunya altres secretaris d'estat com el d'Infraestructures, Transport i Habitatge i que a poc a poc ho aniran fent els de les diferents àrees, que fins al 21 de desembre faran viatges freqüents a Catalunya.

Per la seva banda, els Mossos han decidit blindar la plaça de Sant Jaume i els carrers adjacents a causa de la gran expectació mediàtica que s'ha creat. Els agents han reforçat el dispositiu de seguretat davant la incertesa del que passarà durant les últimes hores.


Comentaris

envia el comentari