Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
ANC

L'ANC aposta per la via unilateral i acusa el Parlament d'esperar «de braços plegats»

L'organització assegura que l'Estat espanyol no és prou democràtic per poder dialogar la realització del referèndum per la independència

El president del Parlament, Roger Torrent
L'ANC no veu «realista» la proposta del president del Parlament, Roger Torrent, del pacte per a la celebració del referèndum | Cedida

 

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha assegurat aquest divendres que «no veu realista» la proposta del president del Parlament, Roger Torrent, d'un «pacte de claredat» per a la celebració d'un referèndum i que  no es poden quedar «de braços plegats» esperant la consulta acordada amb l'estat espanyol. En un acte de presentació de la manifestació de l'Onze de Setembre, Paluzie ha constatat que és més «realista» la via unilateral tot i que és «molt més dura i complexa».

«Treballem per preparar-nos per un embat que al final haurà de tenir un component d'unilateralitat, no per voluntat pròpia, sinó perquè l'estat que ens enfrontem no té la qualitat democràtica com altres», ha explicat. Tot i això, ha reconegut que una independència acordada és el millor perquè no té tant «cost» com el conflicte.

ANC
L'ANC aposta per la unilateralitat al·legant que l'Estat «no té la qualitat democràtica suficient» | ANC

Impulsaran el «consum estratègic»

Paluzie ha comparegut davant la premsa per explicar noves informacions al voltant de la manifestació de l'Onze de Setembre. La marxa amb epicentre a plaça d'Espanya que reclamarà la unitat estratègica de l'independentisme en aquesta ocasió vol allargar la reivindicació al llarg del dia. L'ANC pretén que els ciutadans que es vulguin mobilitzar a favor de la independència no es quedin només amb la manifestació de la tarda sinó que «s'empoderin» i facin accions per «facilitar» el procés independentista.  

Després d'haver impulsat al llarg de l'any diverses accions en la mateixa direcció com la iniciativa 'Consum Estratègic', l'11-S l'ANC tirarà endavant la campanya 'Eines de País'. Es tractarà d'habilitar un espai el matí de la Diada perquè  els ciutadans puguin fer accions d'«apoderament ciutadà».

  

Així, els qui ho vulguin podran fer «consum estratègic» contractant companyies subministradores «amb altres valors que els que van fer pressió política l'octubre de 2017», afiliar-se a un sindicat nacional o conèixer sectorials dels col·legis professionals. Per l'ANC aquestes són mesures perquè la ciutadania «prengui consciència» i es reivindiqui més enllà de la manifestació tradicional de cada any. Paluzie ha definit aquesta iniciativa com una estratègia de «no cooperació amb el règim opressor» que es fa amb l'objectiu d'afavorir una economia catalana deslligada dels poders polítics dels oligopolis espanyols.

L'ANC ha obert les inscripcions per a la manifestació amb l'objectiu de «facilitar l'organització i la logística»| YouTube

Obertes les inscripcions en 26 trams 

L'ANC ha donat aquest divendres per obertes les inscripcions a través del web als 26 trams de la manifestació del proper Onze de Setembre. La cuinera Ada Parellada i l'exdiputada del Parlament de la CUP Mireia Boya han estat les primeres a inscriure's. Des de l'Assemblea han fet una crida a la ciutadania perquè s'inscrigui al web i poder així «facilitar l'organització i la logística». 

A través del web, l'usuari pot conèixer el recorregut i els diferents trams i apuntar-se al que li correspon per codi postal o bé el que desitgi. Com a novetat, pel cas dels grups, no caldrà que cada integrant doni les seves dades, sinó que ho podrà fer només un dels membres. 

Per la seva banda, el vicepresident de l'ANC, Pep Cruanyes, s'ha referit al fet que el grup de detencions arbitràries de l'ONU demani també la llibertat «immediata» de Forn, Romeva, Rull i Bassa i ha constatat que la repressió «acabarà i que se'n depuraran responsabilitats».

També et pot interessar...