L’ANC carrega contra Quim Torra per desbloquejar el Govern

La presidenta de l’entitat ha assegurat que «acotant el cap, seguint tutelats i acceptant la injustícia de l’Estat espanyol no es fa un Govern ‘efectiu’»

Imatge d'arxiu de Quim Torra.
Imatge d'arxiu de Quim Torra. | CatalunyaDiari.cat

El president Quim Torra va signar aquest passat dimarts, 29 de maig, un nou decret per tal de poder desbloquejar el Govern. D’aquesta forma, Elsa Artadi formarà part de la Presidència, a més de ser portaveu i s’incorporarà a Empresa, Àngels Chacón. 

El Departament de Salut quedarà en mans de la republicana i secretària de la Mesa, Alba Vergés, mentre que Damià Calvet assumirà Territori. Finalment, l’encarregada de Cultura serà Laura Borràs.

D’aquesta forma, amb aquests nous canvis, s’incorporen tres dones més al Govern i sumaran un total de sis conselleres, davant dels homes que ocupen la presidència, vicepresidència i sis conselleries.

Després d’aquesta decisió per part de Quim Torra, s’han succeït reaccions de tot tipus, i és que el president ha rebut suports, però també algunes crítiques des de sectors constitucionalistes i independentistes. 

Per això, l’ANC ha reaccionat a través del seu compte de Twitter per la decisió de nomenar quatre consellers en substitució dels dos que son a l’exili i els dos que són a la presó.

Per aquesta raó, l’entitat presidida per l’economista Elisenda Paluzie ha assegurat que «acotant el cap, seguint tutelats i acceptant la injustícia de l’Estat espanyol no es fa un Govern ‘efectiu’». A més, també ha afegit que «L’única possibilitat és #RepúblicaÉsLlibertat».

Imatge d'arxiu d'Inés Arrimadas.
Imatge d'arxiu d'Inés Arrimadas. | CatalunyaDiari.cat

 

Inés Arrimadas acusa Quim Torra de voler «seguir amb el procés»

Tal com era d’esperar, la líder de l’oposició,Inés Arrimades, no li ha agradat gens la decisió de Quim Torra. De fet, ha insistit que Torra sabia que els «presos i fugits no serien consellers», i ha instat al cap de l’executiu català a «acceptar la realitat» i «governar dins del marc democràtic».

A través d’un missatge que ha publicat al seu perfil oficial a Twitter, Inés Arrimadas ha assegurat que el president Quim Torra va intentar nomenar consellers que difícilment podrien haver exercit les seves funcions per «seguir amb el conflicte».

A més, li ha recomanat que «hauria d’acceptar la realitat, respectar tots els catalans i governar dins del marc democràtic». Tot i això, ha desconfiat davant d’aquesta possibilitat, i ha indicat que «no ho farà. Ja ha anunciat mesures per seguir amb el procés i que empitjoraran».


Comentaris

envia el comentari