L’ANC critica la renúncia de Puigdemont i es mostra en contra de «l'espectacle» dels partits

L’associació ha convocat una manifestació pel pròxim diumenge, 11 de març

Puigdemont, a Brussel·les
Puigdemont, a Brussel·les | CatalunyaDiari.cat

«No era el que milers de catalans esperaven». Aquesta ha estat la taxativa resposta de l’Assemblea Nacional Catalana a la renúncia de Carles Puigdemont a la investidura. A través d’un comunicat que l’ANC va fer públic ahir divendres, 2 de març, la col·lisió independentista va assegurar també que «deplora l’espectacle de les últimes setmanes entre els partits».

Després que Puigdemont optés finalment per renunciar a la presidència, l’ANC va explicar que el següent pas de l’associació passava organitzar una altra manifestació multitudinària per «exigir que el nou Govern obeeixi el mandat de l’1 d’octubre i posi en marxa la Llei de transitorietat i les institucions de la República».   

L’11 de març, enèsima manifestació

Ha estat l’anunci de l’ANC. El pròxim diumenge, 11 de març, es durà a terme una manifestació que concorrerà entre el passeig de Colom de Barcelona i el Parc de la Ciutadella. Així mateix, el moviment s’iniciarà al punt de les cinc de la tarda i arribarà al seu punt final amb un acte on s’exigirà als representants polítics que compleixin allò que van prometre a les eleccions del 21-D».

I és que segons l’ANC, la formació manté «la mateixa posició des del 31 d’octubre» i, per això, vetllaran per «recuperar el Govern legítim i desplegar la República».

El recorregut de la manifestació del pròxim 11 de març
El recorregut de la manifestació del pròxim 11 de març | ANC

 

L’ANC, entre Adrià Alsina i David Minoves

D’altra banda, Adrià Alsina i David Minoves són els dos noms que sonen amb força per presidir l’Assemblea Nacional Catalana. La plaça de màxim mandatari de l’associació es manté sense ocupant després de la renúncia de Jordi Sànchez a mitjans de novembre passat i, per això, l’entitat porta temps buscant un relleu a Sànchez.

El dissabte 17 de març, doncs, serà la data clau per conèixer qui presidirà l’ANC. La data límit per presentar candidatures és el proper 9 de març i així, vuit dies després del tancament del termini, s’haurà de decidir qui es el proper mandatari de la formació.


Comentaris

envia el comentari