rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

PREVISIÓ MÉTEO

Revetlla de Sant Joan molt plàcida i sense pluja, a les portes de l’onada de calor

ÚLTIMA HORA

Ferit crític un nadó de 20 mesos després de caure d'un balcó a Reus

L’ANC i Òmnium van gastar 1,5 milions d’euros en un mes per donar suport a l’1-O, segons la Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha aportat les dades a Pablo Llarena, jutge del TC
Òmnium i l'ACN reparteixen un milió de paperetes oficials de l'1-O durant la 'Marató per la Democràcia' | Omnium cultural

 

La Guàrdia Civil continua ‘gaudint’ de les facultats atorgades per l’aplicació del 155. La benemèrita, de fet, ha lliurat ara al jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, un informe on apunta que l’ANC i Òmnium van gastar 1,5 milions d’euros entre el 7 de setembre i l’11 d’octubre.

 

Les xifres, evidentment, apunten als successos del referèndum independentista de l’1-O. Segons han avançat mitjans com ‘El Periódico’ i ‘El Confidencial’, la Guàrdia Civil ha aportat un escrit al TC que mostra totes les partides econòmiques de les associacions de Sánchez i Cuixart per uns dies clau per al sobiranisme.

Autobusos i publicitat, despeses principals

Segons l’escrit aportat per la Guàrdia Civil, les xifres es van repartir de la següent manera. L’ANC, de fet, va gastar prop de 300.000 euros en autobusos per portar habitants a la mobilització, i 69.500 en impremtes i copisteries, juntament amb Òmnium.

 

D’altra banda, aquests es van gastar prop de 560.000 euros en publicitat i 177.000 euros en logística per a esdeveniments. Segons reporta el ‘Diari ARA’ d’informacions recollides per la Guàrdia Civil,  les despeses  «podrien tenir una relació directa amb la celebració del referèndum».

 

Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, abans d'entrar a l'Audiència Nacional. | Catalunya Diari

 

 

 

 

 

D’on sorgeix el document de la Guàrdia Civil?

Una resposta clara: de l’anàlisi dels comptes de les dues entitats. Aquest, de fet, detallava tota una sèrie de pagaments efectius en dies diferents i que donaven credibilitat a aquesta suposada relació amb l’1-O.

 

D’altra banda, els pagaments no garanteixen una coincidència absoluta amb els esdeveniments. Finalment, el document apunta a una suposada relació entre les despeses i les concentracions davant la conselleria d’Economia del 20 i 21 de setembre. Un dia crític per Sánchez i Cuixart, ja que l'argumentari del seu empresonament gira entorn d'aquest fet. 

 

D'aquesta manera, la benemèrita explica que un total de 31.600 euros van servir per al «trasllat de persones al lloc» i per la «planificació» contra el bloqueig de les webs sobiranistes.

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris