Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Laporta, sobre el judici de l'1-O: «El Barça ha d'acompanyar el procés català»

L'exmàxim dirigent considera que hi ha «un enfrontament històric entre les formacions d'esquerres independentistes i les de centredreta»

Laporta vol que el Barça acompanyi el procés català  | CatalunyaDiari.cat

 

L'expresident del FC Barcelona, Joan Laporta, ha deixat clar, un cop més, que a parer seu,  el Barça no pot viure al marge de la situació política en què es troba ara Catalunya. Així ho ha manifestat en una entrevista a 'El Punt Avui' on ha reiterat que  el Barça «ha d'acompanyar el procés català i, per tant, ha d'estar dirigit per persones que tinguin aquesta sensibilitat i que al mateix temps tinguin la capacitat per generar ponts» ha declarat.

Laporta, com a advocat del judici a l'1-O ha assegurat que durant aquest ha vist una part acusadora que feia «esforços per demostrar una realitat inexistent» mentre que la defensa va actuar «amb molt de rigor» i va saber «utilitzar la part emocional sense caure en la súplica ni el vassallatge».

«Serà un escarment»

L'exmàxim dirigent blaugrana ha manifestat que  la sentència serà «un escarment» perquè es tracta d'un judici que té «molt de polític» i per tant la sentència tindrà «una finalitat política  de dissuadir els qui ho vulguin tornar a fer». Tot seguit ha indicat que si la sentència acaba sent condemnatòria «Catalunya haurà de demostrar que és un país molt resistent» quelcom que comportarà a una onada de mobilitzacions.

Des d'un punt de vista jurídic, Laporta ha assenyalat que s'haurà de recórrer a instàncies superiors com el Tribunal D'Estrasburg i ha afegit que creu que «el més just seria una absolució, però no crec que això acabi passant».

Laporta creu que el Barça ha d'estar dirigit per persones que acompanyin al procés i alhora «generin ponts»
Laporta creu que el Barça ha d'estar dirigit per persones que acompanyin al procés i alhora «generin ponts» | Cedida

 

Descarta tornar al món de la política

Laporta, que ha descartat tornar al món de la política, podria intentar dirigir, novament, el Barça a partir de l'estiu del 2021. Tot i que no vol tornar-hi ha dirigit unes paraules força crítiques als actuals dirigents de Catalunya tot retraient que els partits polítics «han prioritzat els interessos partidistes i personals per damunt de la unitat» quelcom «molt preocupant» perquè ha fet que la unitat «ja no sigui possible».

En aquest sentit assegura que hi ha «un enfrontament històric entre els partits d'esquerres catalanistes o independentistes respecte dels de centredreta  que, ara mateix, és irreconciliable». És per això que considera que l'únic que «veig factible són fer estratègies conjuntes per a situacions concretes». Tot això està fent que «perdem una oportunitat històrica» i ha afegit que potser «s'hauria d'haver administrat millor el resultat de l'1 d'octubre».

També et pot interessar...