L’arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, demana un «dejuni» de política a les xarxes durant la Setmana Santa

Joan Josep Omella explica que ha escrit la carta després d'una conversa amb un fidel de l'església

Omella i Puigdemont, en una imatge d'arxiu
Omella i Puigdemont, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

Nova polèmica relativa al nexe polític i l’església. El conflicte polític de Catalunya, de fet, arriba a tots els àmbits de la societat catalana i el cardenal arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, no ha dubtat en dir-hi la seva.

A través d’una carta dominical publicada en castellà a la pàgina web de l'arxidiòcesi de Barcelona, el cardenal ha convidat als catalans a fer «un dejuni del reenviament de missatges polítics a les xarxes socials» durant aquesta Setmana Santa.

La versió en català, objecte de crítiques

La versió en català, de fet, és lleugerament diferent. En aquesta, Omella parla d'evitar enviaments «controvertits» i demana als usuaris de xarxes com Whatsapp i Twitter a «només reenviar-nos missatges que regalin alegria i pau».

«Les notícies deixem-les per als mitjans de comunicació», ha recomanat Omella, instant als catòlics a fer una petita pausa i deixar de parlar durant la Setmana Santa del conflicte polític que es viu a Catalunya.

«Ens cal una distància i un cert humor»

Ha estat la recomanació d’Omella als catalans. Aquest, a més, ha proposat dejunar «d'aquelles converses que ja sabem prèviament que no porten a res positiu i que poden perjudicar la nostra relació» i de «tot allò que pugui crear divisió».

D’altra banda, el mateix arquebisbe explica que «aquest és un temps ideal per redescobrir tot el que ens uneix i tenim en comú».

El perquè de la carta

Finalment, el mateix arquebisbe ha acabat explicant el perquè de la seva carta. Aquest, així mateix, explica que va topar amb un catòlic qui li va explicar que després «de tot el que hem viscut aquests darrers mesos a casa nostra» se sentia «desorientat fins al punt de perdre la vitalitat i la joia interior amb què vivia abans».


Comentaris

envia el comentari