rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

L'Assemblea Nacional Catalana no varia el seu posicionament i reclama investir Carles Puigdemont

Jordi Sánchez va ser president de l'entitat entre 2015 i 2017
Imatge d'arxiu de Carles Puigdemont i Jordi Sánchez saludant-se al Parlament. | CatalunyaDiari.cat

 

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) manté el seu posicionament i reclama investir Carles Puigdemont com a president de la Generalitat. «Aquesta investidura és la que internacionalitza millor la nostra causa i reflecteix millor el sentiment majoritari de l'electorat independentista», insisteix l'ANC en un comunicat fet públic aquest diumenge hores després que el president del Parlament, Roger Torrent, hagi tornat a proposar el número dos de JxCat i expresident de l'ANC, Jordi Sánchez, com a candidat.

 

«L'Assemblea entén la proposta d'investidura de Jordi Sánchez dins de l'estratègia de defensa jurídica i de denúncia de la vulneració de drets fonamentals per part de les institucions espanyoles», han assenyalat des de l'ANC, tot recordant la resolució de l'ONU que demana a l'estat espanyol garantir els «drets polítics» de Sánchez. «Ara bé, des de l'Assemblea creiem que a banda de l'estratègia jurídica, és fonamental la resposta política a aquest embat democràtic», han reiterat.

 

«I aquesta resposta ha de tenir com a centre el respecte al principi democràtic i a la sobirania del poble català, i per tant passa necessàriament per la investidura del president il·legítimament destituït, Carles Puigdemont, legitimat de nou per les urnes del 21-D», han conclòs des de l'ANC.

Jordi Sánchez encara no podria ser investit

Mentrestant, el president del Parlament Roger Torrent va finalitzar aquest dissabte, 7 d'abril, la quarta ronda telefònica de contactes entre els diferents grups parlamentaris. Torrent va constatar que Jordi Sánchez és el candidat que compta amb més suports per presidir la Generalitat. Malgrat tornar a proposar Jordi Sánchez, Torrent encara no ha programat cap data per al ple d'investidura.

 

Tot i ser el candidat amb més suport dins del Parlament, Jordi Sánchez encara no comptaria amb els vots suficients per poder ser investit, ni tan sols en la segona volta de votacions on només es necessita majoria simple. Les abstencions de la CUP i la negativa de Puigdemont i Toni Comín de deixar les actes de diputats farien que —si no hi ha cap canvi— la investidura decaigués per manca de suports. A més, cal tenir en compte si hi ha canvis en la delegació de vot de Puigdemont. 

Comentaris