L'astronauta Pedro Duque, nou ministre de Pedro Sánchez

S'encarregarà del ministeri de Ciència
Pedro Duque, en una imatge d'arxiu
Pedro Duque, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

L'astronauta Pedro Duque serà el ministre de Ciència al govern de Sánchez. Crida l'atenció, així mateix, que el nou ministre de l'executiu de Pedro Sánchez va ser el primer astronauta espanyol en viatjar a l'espai i actualment era el responsable de revisió de projectes futurs de l'Agència Espacial Europea. 

 

Nascut a Madrid fa 55 anys, Duque és llicenciat en Enginyeria Aeronàutica per la Universitat Politècnica de Madrid i d'aquí va fer el pas a l'Agència citada, per convertir-se en el pioner de l'espai espanyol.

 

Duque se suma al llistat de ministres de Pedro Sánchez 

Pedro Duque és, segurament, el ministre amb una trajectòria més sorprenent. Tot i això, aquest deixarà l'Agència Espacial Europea i se sumarà als noms ja anunciats de Josep Borrell, al ministeri d'Exteriors; Carmen Calvo, a Vicepresidència; María Jesús Montero, a Hisenda; Nadia Calviño, a Economia; José Luis Ábalos, a Foment; Meritxell Batet, a Administració Territorial; Teresa Ribera, a Energia i Carmen Montón, a Sanitat. 

 

Pedro Duque, en la seva etapa com a astronauta
Pedro Duque, en la seva etapa com a astronauta | CatalunyaDiari.cat

 

 

Doctor 'honoris causa' i 'Espanyol Universal 2004'

Pedro Duque compta amb una condecorada carrera a les seves espatlles. L'astronauta, de fet, és doctor 'honoris causa' per la Universitat Politècnica de València i nomenat 'Espanyol Universal 2004' per la Fundació Independent.

 

L'any 2011, finalment, Duque va tornar a l'ESA després d'una excedència i va reprendre la seva carrera com a astronauta. Tot i que actualment era el responsable de revisió de projectes futurs de l'organització esmentada per a vols tripulats, ara a Duque li tocarà abandonar la causa per apuntalar el ministeri de Ciència del nou govern de Pedro Sánchez.

 

Anteriorment i durant quatre anys, d'altra banda, aquest va liderar l'Oficina d'Operacions de Vol, tenint la total responsabilitat sobre les activitats europees de la base Espacial Internacional de Munic, a Alemanya.Comentaris

envia el comentari