La presidenciable de JxCat, Laura Borràs, bloca CatalunyaDiari a Twitter

La candidata del partit de Carles Puigdemont opta per impedir l'accés al seu perfil de mitjà digital líder en català

Carles Puigdemont i Laura Borràs.
Laura Borràs ha blocat el perfil de CatalunyaDiari a Twitter. | ACN

Amb més de 162.000 tuits i retuits, Laura Borràs és una de les polítiques catalanes més actives a Twitter. Diàriament, la candidata de Junts per Catalunya a la presidència de la Generalitat utilitza aquesta xarxa social per enviar les seves piulades, però també per respondre i sovint repiular les desenes d'usuaris que l'elogien. Una actitud que contrasta de ple amb el tracte que Borràs ha donat a CatalunyaDiari.

Laura Borràs bloca CatalunyaDiari, el mitjà líder de la premsa digital en català des de juny de 2019

Borràs ha optat per blocar el compte de Twitter de CatalunyaDiari, impedint que pugui seguir-la i ni tan sols veure les seves piulades. En una reacció de la candidata de Junts per Catalunya contra aquest mitjà —qui sap si per alguna notícia en concret—, Laura Borràs ha decidit impedir l'accés d'aquest mitjà de comunicació a una de les eines que més fa servir diàriament i on sol expressar els seus posicionaments polítics a més de donar difusió als elogis que rep.

Laura Borràs bloca CatalunyaDiari a Twitter.
Laura Borràs ha optat per bloquejar CatalunyaDiari a Twitter. | ACN

Amb aquesta acció de rebuig, Laura Borràs impedeix l'accés al seu perfil de Twitter del mitjà líder de la premsa digital feta en llengua catalana. Cal recordar que fa 19 mesos consecutius que CatalunyaDiari és líder indiscutible, tal com reflecteix el rànquing que, mensualment, difon l'Oficina de Justificació de la Difusió (OJD).

Des que el mes de juny de 2019 CatalunyaDiari va assolir la primera posició, llavors amb més de 2,8 milions d'usuaris únics, mai més cap altre mitjà ha aconseguit superar-lo i arrabassar-li un lideratge que ha mantingut ininterrompudament durant més d'un any i mig, malgrat terratrèmols informatius com la sentència del judici del procés o la irrupció de la pandèmia del coronavirus. De fet, el mes d'octubre de 2019, el mitjà va marcar el màxim històric d'usuaris únics d'un mitjà de comunicació digital en català, assolint la xifra de 4.560.051. La darrera dada, la de desembre de 2020, rubricava el primer lloc ininterromput de CatalunyaDiari durant tot l'any passat, amb 2.869.000 usuaris únics al desembre.

Així doncs, malgrat el pes de CatalunyaDiari en el panorama de la premsa digital en català, amb un lideratge consolidat i registres continuadament alts en el darrer any i mig; Laura Borràs no ha dubtat a bloquejar el compte d'aquest mitjà en una decisió, si més no, sorprenent venint de la candidata de JxCat a la presidència de la Generalitat.


Comentaris

envia el comentari