Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'arxiu de Laura Borràs

Borràs carrega contra l'acord PSOE-ERC: «Els Reis d'Orient ja van passar ahir»

La portaveu de JxCat al Congrés pregunta als republicans com exigiran la mesa de diàleg bilateral als socialistes després d'investir Sánchez

Imatge d'arxiu de Laura Borràs
Laura Borràs, portaveu de Junts per Catalunya al Congrés dels Diputats, en una imatge d'arxiu. | GTRES

La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, ha opinat que el "gran pacte" entre ERC i PSOE és realment una "taula despullada de bones intencions". En declaracions a SER Catalunya aquest dimarts al matí, l'exconsellera ha afegit que JxCat ha estat "respectuosa" amb els republicans durant les negociacions amb els socialistes, però ha criticat l'acord i ha afegit que "els Reis[d'Orient]ja van passar ahir". Borràs també ha preguntat a ERC com exigiran la mesa de diàleg bilateral al PSOE un cop ja s'hagi investit el seu candidat, Pedro Sánchez.

"Si ets tan escèptic, quan pactis explicita unes garanties, tingues una manera de fer-les complir", ha subratllat Borràs, que ha interpel·lat de nou els republicans: "Dir que no hi haurà investidura si no hi ha mesa... com ho podràs dur a terme, un cop ja estigui investit president?", s'ha preguntat, en al·lusions a ERC. És per això que Borràs ha conclòs que JxCat aposta per fer valdre la "força" dels vots independentistes però no per investir un cap del govern espanyol.

JxCat no es mou del 'no' a Pedro Sánchez

La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, justificava aquest diumenge haver votat 'no' a la investidura del socialista Pedro Sánchez per no tenir "garanties" que s'apostarà per la política i no es judicialitzarà el conflicte català. En roda de premsa, després que Sánchez no obtingués la majoria suficient per ser investit, Borràs va dir que l'havien trobat "diferent" respecte a l'anterior legislatura però que no sabien quina "continuïtat" tindria l'oferta de diàleg.

Borràs va afegir que el 'no' també és en "coherència" amb el mandat de l'1-O, per l'existència de "presos polítics, exiliats i represaliats" i en defensa de les institucions catalanes. La diputada va criticar que el respecte institucional a la cambra s'estigui "degradant". En concret, Borràs va argumentar que és "impropi" que a l'hemicicle s'hi sentissin crits, interrupcions permanents i amenaces. Per això, va sostenir que a l'Estat hi ha un problema de "convivència" i "tolerància".

També et pot interessar...