Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Laura Borràs, portaveu de JxCat al Congrés

Laura Borràs investigada pel Tribunal Suprem per corrupció

S'ha obert una casua per presumptes irregularitats en 18 contractes de la Institució de les Lletres Catalanes

Laura Borràs, portaveu de JxCat al Congrés
Laura Borràs investigada per l'alt tribunal   | Catalunya Diari

El Tribunal Suprem ha obert la investigació contra la diputada de JxCat, Laura Borràs després de la petició de la fiscalia.Se la investiga per suposades irregularitats en adjudicacions en l'etapa que va estar al capdavant de l'Institut de Lletres Catalanes, entre els anys 2013 i 2018.

Hauria abusat de la seva condició a l'ILC

L'assumpte s'instruïa a Catalunya abans que Borràs obtingués la condició d'aforada per delictes de falsedat documental, frau, prevaricació i malversació de cabals públics. L'alt tribunal resol d'acord amb la Fiscalia, que fa dues setmanes va emetre un informe en el qual apreciava clars indicis que entre els anys 2013 i 2017 Borràs «va abusar» de la seva condició de directora de la ILC per adjudicar «directament o indirectament de manera arbitrària tots els contractes de programació informàtica», l'import total dels quals és 259.283 euros sense IVA, a favor d'Herrero.

La diputada va fraccionar contractes de prestació de serveis informàtics sempre per imports inferiors a 18.000 euros per poder-los adjudicar de forma directa i sempre a una mateixa persona, Isaías Herrero, amic personal. El total dels contractes suma gairebé 260.000 euros. Considera que «en una valoració que necessàriament ha de ser molt provisional», els fets descrits en l'exposició raonada podrien ser delictius i li imputa aquests quatre delictes, a més d'estendre competència a l'empresari Herrero.

A més, apunta que Borràs i Herrero van aportar diversos pressupostos falsos a noms d'altres entitats  . Finalment, afegeix que l'import corresponent als contractes adjudicats no es corresponien amb el preu rial del servei prestat.

També et pot interessar...