Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
JxCat

Laura Borràs podria ser la substituta de Quim Torra, segons l''ABC'

Carles Puigdemont podria estar dirigint el nou futur de Catalunya des de Waterloo

JxCat
Laura Borràs podria ser la substituta de Torra | Catalunya Diari

El futur de Catalunya és força incert. Davant la possibilitat de la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, per haver desobeït presumptament a la Junta Electoral Central, ara des del diari 'ABC' veuen clar que la seva substituta serà Laura Borràs. 

A més a més, asseguren que aquesta decisió no vindrà d'imprevist i que serà Carles Puigdemont qui ordeni que sigui Borràs la nova presidenta de la Generalitat de Catalunya. 

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

La resposta de Borràs

En aquest sentit, cal recordar que la mateixa Borràs ja va ser preguntada fa uns dies sobre aquesta possibilitat i va negar rotundament que aquesta proposició pogués fer-se realitat. «Per a ser presidenta cal ser diputat del Parlament de Catalunya. Jo ho era però quan van concórrer les eleccions vaig renunciar a la meva acta. Seria algú que formi part del parlament i que sigui electe», va explicar Borràs.

A més, va denunciar que es vegi com «una normalitat democràtica» que l'Estat espanyol pretengui «eliminar» als presidents com Torra «via 155» o ara via judicial, i va recordar que per a poder ser president de la Generalitat cal ser diputat del Parlament.

El president de la Generalitat, Quim Torra, declara en el TSJC per no retirar símbols independentistes
El president de la Generalitat, Quim Torra, declara en el TSJC per no retirar símbols independentistes | Cedida

La nova proposta de Puigdemont

Sigui com sigui, des de l''ABC' consideren que ja hi ha nou candidat a la presidència de Catalunya, tot i que Torra hagi manifestat recentment que, si depèn d'ell, ni hi haurà noves eleccions l'any vinent. Un altre dels escenaris que es preveuen és que  Puigdemont torni a ser proposat per a ser president, tot i no poder traspassar, fins al moment, la frontera amb Espanya.

Mentrestant, a MadridERC intenta fer-se lloc en un Congrés dels Diputats que olora un tripartit amb PSOEUnidas Podemos i que, a la vegada, podria començar a encaixar una nova relació entre Espanya i Catalunya. Sigui com sigui, de moment s'ha d'anar pas a pas, esperar com evoluciona el judici de Torra, com mou posicions Puigdemont amb Borràs i esbrinar la nova estratègia política que vindrà manada des de Madrid.

rufian
ERC agafa força a Madrid | Catalunya Diari

També et poden interessar...