Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Laura Borràs en arxiu

Revés d'última hora per a Laura Borràs: li demanen 6 anys de presó

El TSJC obre judici oral contra Laura Borràs pels suposats contractes irregulars a la ILC

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha obert judici oral a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, per suposats contractes irregulars quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). 

La interlocutòria d'obertura de judici va dirigida contra Borràs, un amic seu informàtic, Isaías H., i un altre professional, pels delictes de prevaricació i falsedat documental, que són els que els acusa la fiscalia. 

Un cop dictada aquesta resolució el següent tràmit és donar trasllat a les defenses per tal que presentin els seus escrits en deu dies i, un cop rebuda tota la documentació, es fixarà la data del judici. La fiscalia demana sis anys de presó i 21 d'inhabilitació per a Borràs.

La Fiscalia demana sis anys de presó

El magistrat admet en la seva resolució que hi ha diferències entre el seu escrit de conclusió de la investigació i l'escrit d'acusació del fiscal, però veu aquesta «diferència tècnica» coma  «irrellevant», ja que passa de quatre delictes a dos i de quatre processats a tres, mantenint els mateixos fets. La interlocutòria no es pot recórrer, però encara hi ha pendent de resoldre algun recurs previ.