ÚLTIMA HORA

🔴 Sánchez posa data a la primera reunió de la taula de diàleg

Laura Sancho, la noia de 18 anys que va cedir el seu vot del 21-D a Carles Puigdemont

El president cessat de la Generalitat ha participat en la jornada electoral
Imatge de Laura Sancho votant | Twitter

 

Laura Sancho, la jove de 18 anys que ha cedit el seu vot a l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont. Ella s'ha mostrat orgullosa d'haver pres aquesta decisió per «ajudar» el candidat de Junts per Catalunya, fugit a Brussel·les, i per animar els joves a implicar-se en política. A més, ha explicat que aquest fet era molt important per ella, ja que era la primera vegada que votava i sentia una «gran responsabilitat» quan ho va fer. 

 

Després de votar al col·legi electoral de les Planes (Barcelona), Laura ha assegurat que es troba «genial» i ha explicat als mitjans de comunicació en tres idiomes (castellà, català i anglès) que es va oferir a votar per Puigdemont «per ajudar-lo i que noti calidesa».

«Crec que s'ho mereix més que ningú perquè la seva situació política actual és horrible», ha afirmat, després de criticar que Puigdemont «estigui exiliat» a «ple segle XXI».

 

No és la primera vegada que es veuen 

A més, la jove, que ha votat per primera vegada, ha afirmat que amb aquesta decisió ha volgut també animar els joves en general a «involucrar-se en política». Puigdemont, a qui va anar a visitar a Brussel·les fa uns dies, li ha agraït el gest i «estava molt orgullós que algú jove com jo faci això per ell», segons ha dit.

 

Des Twitter, Puigdemont ha penjat una fotografia del moment en què Sancho dipositava la seva papereta en una urna i ha afirmat: «Avui és un dia molt important, no per a la Catalunya d'avui sinó per la Catalunya del futur. I tu, Laura, representes aquesta albada d'esperança. És el moment que la república dels ciutadans jubili la monarquia del 155».

 

La imatge del president ha arribat gairebé al miler de comentaris. Amb més de 4.000 retuits i més 14.000 'M'agrada'. D'altra banda, la polèmica imatge ha incendiat les xarxes amb moltes respostes, tant a favor com en contra d'aquest fet.