Laura Turull, filla de Jordi Turull, explica com es viu l’empresonament del seu pare a la família

Assegura que amb prou feines poden parlar cinc minuts al dia per telèfon per poder sentir la seva veu

Jordi Turull amb la seva dona abans d'entrar per segona vegada al TS
Jordi Turull amb la seva dona abans d'entrar per segona vegada al TS | CatalunyaDiari.cat

Laura Turull, filla de Jordi Turull, ha visitat el plató del programa 'Tot es mou' de TV3 per parlar de com viu la seva família l'empresonament de l'exconseller. «És diferent de com va ser l'altra vegada que va entrar a presó. Ara l'actitud és molt més activa, més de lluitar i ja no és tant dramàtica com abans. Hem de tirar endavant i fer el possible perquè el meu pare pugui sortir de la presó», assegura.

Ja fa gairebé tres mesos des que Jordi Turull va ingressar a presó, un temps que «comença a ser molt llarg». «Sembla una contradicció perquè sembla que el temps va passant de pressa però els dies van molt lents. Són més hores que no hi és i desgraciadament et vas acostumant una mica i es converteix en una rutina. Però no pots fer res per canviar-ho», lamenta.

Cinc minuts de trucades al dia

L'única manera que tenen de poder mantenir el contacte de forma regular és a través de les trucades telefòniques. «Té deu trucades a la setmana de cinc minuts i vam quedar que trucaria cada dia a casa a les set de la tarda. Si li sobren, fem dues el cap de setmana, així són deu minuts», explica.

Un temps, però, que es fa massa curt. «A casa som tres: la meva mare, la meva germana i jo. Cinc minuts realment acaba sent molt poc i no et dona temps a explicar-li res si no tens la sort d'estar sola a casa quan truqui. És preguntar-se com estem, dir-nos que ens estimem molt i ja està. La trucada és això, saber que tothom està bé, quan en realitat tothom ho fa veure. És la manera d'escoltar la seva veu, si no fins que no poguéssim anar-lo a veure no sabríem res d'ell».

Laura Turull al programa 'Tot es mou'
Laura Turull al programa 'Tot es mou' | TV3

Un mòdul de respecte

La Laura també ha explicat quin és exactament el mòdul en què es troba el seu pare: «Estan al mòdul 4, que com també el mòdul 7 on estan la resta, són mòduls de respecte, on el pres fa una espècie de pacte amb la direcció de la presó i amb el jutge assegurant que es portarà bé. Són mòduls no conflictius i, per tant, si hi ha una baralla, aquelles persones se'n van del mòdul. Se'ls hi dona més responsabilitat».

Pel que fa a la relació dels interns amb Jordi Turull sembla molt bona, malgrat que estan empresonats per delictes molt greus. «Entre aquella gent hi ha des de pederastes, violadors o assassins fins a narcotraficants. Així i tot he de dir que aquestes persones s'estan portant molt bé amb ell. Els han integrat i els han protegit. Fins i tot, ha arribat un punt que el meu pare no els vol preguntar quins delictes han comès perquè diu que dins ha trobat més humanitat que inclús en gent que no està a la presó», revela.

Preocupació per les imatges gravades a Estremera

Les imatges publicades els darrers dies a l’interior de la presó d’Estremera han aixecat molta preocupació entre els familiars dels polítics empresonats, per com s’ha pogut fer. «És preocupant perquè quan tu entres a la presó et passen per un detector de metalls i no pots entrar absolutament res. Per això, preocupa el fet que aquest vídeo s’hagi pogut gravar i com ha pogut sortir. Perquè en teoria allà dins no hi ha càmeres ni mòbils. I qui sap si també ens poden haver gravat a nosaltres entrant a un vis a vis. El meu pare em va dir que ara al seu mòdul cada dia fan registres per veure si algun dels presos porta càmeres».


Comentaris

envia el comentari