Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Laura Vilagrà ha estat escollida número 2 de la llista d'ERC a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya

Laura Vilagrà serà la número dos de la llista d'ERC a les pròximes eleccions catalanes

Ho ha anunciat el partit a través d'un comunicat

Laura Vilagrà ha estat escollida número 2 de la llista d'ERC a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya
Laura Vilagrà ha estat escollida número 2 de la llista d'ERC a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya | ERC

L'executiva nacional d'ERC ha acordat aquest dilluns proposar que Laura Vilagrà sigui la número dos de la llista del partit a les eleccions catalanes del 14 de febrer. D'aquesta manera, Vilagrà serà l'encarregada d'acompanyar a Pere Aragonès al capdavant de la llista. Segons ha informat ERC, l'executiva vol reforçar el perfil de gestió «pensant en el futur Govern que haurà de fer front a una situació econòmica i social complexa» després de la pandèmia.

El partit defineix Vilagrà com una «experta» en la direcció i gestió d'equips i asseguren que aportarà coneixement del tercer sector vinculat a l'àmbit social, inserció laboral i en institucions públiques. «S'ha considerat important apostar per valors segurs del partit, independentista de llarga trajectòria i coneixedora, a més, del món local amb una llarga experiència», afirmen al comunicat.

El Consell Nacional d'ERC es reunirà el 12 de desembre per ratificar les llistes de les quatre demarcacions

Laura Vilagrà (Santpedor, 1976) és llicenciada en Ciències Polítiques i de l'Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i té un màster en Direcció Pública a ESADE. Segons ha recordat el partit en una nota de premsa, va ser alcaldessa de Santpedor entre 2003 i 2015 i diputada al Parlament de Catalunya entre el 2006 i el 2011. Del 2016 i fins a l’aplicació de l’article 155, va ser la delegada del Govern a la Catalunya Central.

També va ser gerent de la Fundació Tutelar Santa Maria de Comabella (AMPANS), formadora externa de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques i actualment és la gerent del Consell Comarcal del Bages. Després de fer-se pública la notícia, Oriol Junqueras, s'ha mostrat convençut que Vilagrà treballarà «incansablement» per fer de Catalunya un país «lliure i just».

 

Laura Borràs guanya les primàries i serà la cap de llista de JxCat

Aquest cap de setmana, Laura Borràs es va proclamar candidata de Junts per Catalunya a la presidència de la Generalitat després de guanyar les primàries del partit. Així ho va anunciar la portaveu del partit, Elsa Artadi, en una roda de premsa després de 48 hores de votacions en les eleccions primàries del partit on han participat un 76% dels afiliats. Així, mentre Puigdemont podria ocupar el número 1 de la candidatura per Barcelona, Borràs seria la candidata efectiva de la formació a la presidència de la Generalitat després d'imposar-se al seu únic rival en el procés intern, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet.

Borràs s'ha imposat a Calvet de forma molt clara: ha obtingut 2.954 vots, mentre que el conseller de Territori n'ha rebut 799. La portaveu de Junts per Catalunya a Madrid serà, doncs, la presidenciable, amb el 75,8% dels suports. «Estic molt agraïda perquè avui no ha guanyat la Laura Borràs, avui ha guanyat Junts per Catalunya», va dir la pròpia Borràs en la roda de premsa en què s'han anunciat els resultats. «Junts farem la millor candidatura possible per fer la independència», va assegurar.