Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pere Aragonès i Laura Vilagrà.

Laura Vilagrà, en segon pla: El paper discret de la número 2 d'ERC en la campanya

La número 2 dels republicans ha assumit un paper basat en l'exposició del programa en aquesta campanya electoral

Pere Aragonès i Laura Vilagrà.
Laura Vilagrà, número 2 d'ERC, en un acte amb el cap de llista de la formació, Pere Aragonès. | ACN

La campanya electoral del proper 14 de febrer toca a la seva fi. El debat d'aquest dimarts a la nit a TV3 marcarà la recta final i restaran tres dies per endavant en què els candidats celebraran, a banda d'un altre debat a 'La Sexta' el proper dijous, els darrers mítings: PSC, ERC i JxCat per mirar de trencar al seu favor el triple empat que pronostiquen les enquestes; la resta de formacions per mirar d'engreixar els diputats previstos, que en el millor dels casos sobrepassen de poc la dotzena.

Laura Vilagrà, un perfil de gestió...

Aquest dimarts, 'Nació Digital' es fixa en el paper que ha jugat durant la campanya electoral la candidata número 2 d'ERC, Laura Vilagrà. En un anunci inesperat mesos enrere, els republicans anunciaven el seu nom per fer tàndem amb Pere Aragonès, en una anunciada aposta per un perfil «de gestió».

Vilagrà havia estat durant dotze anys alcaldessa de Santpedor, al Bages —entre 2003 i 2015—, a banda de consellera comarcal al Bages, diputada al Parlament o delegada de la Generalitat a la Catalunya Central. En els darrers anys, allunyada de la política, havia ocupat responsabilitats com a gerent en una fundació tutelar de persones amb discapacitats i també al mateix Consell Comarcal del Bages.

... amb poc pes a la campanya

El perfil baix de Vilagrà, a més de l'alliberament en tercer grau dels presos independentistes, ha afavorit que la número 2 d'ERC hagi jugat un paper més aviat discret en la campanya electoral dels republicans. Vilagrà ha estat present més aviat en actes de petit format on els republicans han desenvolupat aspectes clau del seu programa i s'ha mantingut allunyada dels principals mítings de campanya. D'aquesta manera, la número 2 d'ERC ha reforçat el seu perfil de governança i de gestió, i en canvi no se l'ha vist a la 'façana' dels actes d'ERC, els mítings on els republicans han apel·lat més a les emocions i al pla independentista.

La sortida en tercer grau d'Oriol Junqueras, Dolors Bassa, Carme Forcadell i Raül Romeva; a més de les intervencions per via telemàtica, des de Suïssa, de la secretària general del partit, Marta Rovira; figures clau en el partit i que encaixen amb el simbolisme de les tesis independentistes que defensen els republicans han motivat el paper discret de Laura Vilagrà. En canvi, la número 2 dels republicans està cridada a jugar un paper destacat en un eventual Govern si ERC en forma part. Aquesta és, però, la següent 'pantalla' de l'equació: se'n parlarà, i ben segur que molt, a partir del 15 de febrer.