IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

«Le Monde» acusa durament TV3 de «Bombardejar propaganda simplista i mentidera» i Puigdemont de «situar-se fora de la llei»

El diari francès ha publicat un editorial carregant contra la sobirania catalana i fent costat a l'Estat

Imatge de l'editorial de 'Le Monde'.
Imatge de l'editorial de 'Le Monde'. | Le Monde

El diari francès 'Le Monde' ha publicat un editorial molt crític amb el procés d'independència de Catalunya. Concretament, a l'article titulat 'A Catalunya, la política el pitjor', lamenten la greu crisi causada per la voluntat sobiranista d'algunes persones. «Espanya viu una tragèdia», comença l'escrit que no dubta en atacar durament Puigdemont i TV3.

Concretament, sobre el president català, asseguren: «El cap del Govern català, Carles Puigdemont, s’ha situat fora de la llei i al capdavant d’una majoria independentista trontollant. El senyor Puigdemont compta amb la radicalització d’una part de l’opinió. Té clar que l’administració directa de Catalunya per Madrid unirà el bàndol independentista. Confia en els ‘atropellaments’ i aposta per l’empobriment».

‘Le Monde’ també dedica unes paraules al referèndum celebrat el passat 1 d’octubre sobre el qual afirma que: «És il·legal, contrari a la Constitució de 1978 i poc fiable». A més, apunten que Puigdemont «ha perdut el respecte a la democràcia. Es pot tenir la majoria de simpatia per les aspiracions dels catalans de cara a una autonomia més gran. Es pot denunciar l’actitud passiva de Madrid des de 2010. Però no es pot obviar que el senyor Puigdemont té molt poc respecte per la democràcia».

Sobre la televisió pública catalana, l'editorial apunta que «TV3 bombardeja una propaganda independentista, simplista i mentidera». També acusa el canal de «recórrer a una retòrica de la victimització que vol fer creure, de forma grotesca que Catalunya és víctima d'un retorn a la dictadura franquista». «Aquest no és el cas», conclou.


Comentaris

envia el comentari