IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

L'Equador estira les orelles a Julian Assange per les seves declaracions sobre la independència

L'activista s'ha bolcat en les darreres setmanes amb el procés català, i no ha amagat el seu suport als independentistes

Julian Assange s'ha compromès, segons l'Equador, a una conducta compatible amb la voluntat del país
Julian Assange s'ha compromès, segons l'Equador, a una conducta compatible amb la voluntat del país | Cedida

El govern de l'Equador ha fet públic un comunicat oficial en què afirma que ha recordat a Julian Assange, refugiat a la seva ambaixada a Londres des del 2012, l'«obligació» de no fer declaracions o activitats que «puguin afectar» les relacions internacionals del país. En el mateix text el Ministeri de Relacions Exteriors i Mobilitat Humana assenyala que les expressions d'Assange al voltant de la independència de Catalunya «no representen» la posició de l'Estat equatorià.

Respecte a la integritat territorial, sobirania i independència dels estats

L'Equador ha reafirmat l'adhesió als principis que regeixen les relacions entre totes les nacions, especialment el respecte a la integritat territorial, sobirania i independència dels estats, així com el de no «intervenció» en els «assumptes interns» de cap país perquè puguin «resoldre les seves diferències sense ingerències estrangeres».

De la mateixa manera, el govern de l'Equador ha reafirmat el compromís amb l'asil diplomàtic i ha renovat la decisió de «continuar brindant la protecció deguda» a Julian Assange, de conformitat amb els principis i normes previstos al dret internacional i a la normativa nacional sobre asil. Finalment, el comunicat assegura que Julian Assange s'ha compromès «formalment» a observar una conducta «que sigui compatible» amb la voluntat de l'Estat equatorià.


Comentaris

envia el comentari