El president del Suprem critica la resposta a la sentència: «Una rebequeria i res més»

Carlos Lesmes creu que ha estat una reacció «desmesurada» i «injusta», quan molta gent «no se l'han llegit»

Lesmes, en una entrevista a Onda Cero, va declarar que creia que molta gent que es manifestava no s'havia llegit la sentència | EFE

El president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i del Suprem, Carlos Lesmes, ha qüestionat la resposta que els catalans independentistes han tingut davant la sentència. Ha assegurat que creu que ha estat «desmesurada» i «injusta» i que, a més, pensa que s'ha tractat d'«una rebequeria i res més» per part d'un col·lectiu, on gran part de la gent no es deu haver ni llegit la sentència. 

«Estan protestant per una cosa que desconeixen absolutament»

Així ho va assegurar Lesmes en una entrevista a 'Onda Cero' el passat divendres. Explicava que «Sincerament, penso que de tots els milers de persones que es manifestaven potser alguna s'havia llegit la sentència, però em fa l'efecte que molt poquetes d'elles; estaven protestant per una cosa que desconeixen absolutament».

En aquest sentit, ha condemnat els comportaments que s'han viscut en les últimes setmanes a Catalunya: «No és acceptable», ja que «afecta la convivència i a la pau pública». «La sentència és un exercici de racionalitat, i enfront d'aquest exercici s'ha posat al davant la rebequeria sense més i més crec que no l'han llegit», remarcava. 

Per altra banda, va voler donar la seva pròpia opinió sobre la resolució judicial que va fer pública el Tribunal el passat dia 14 d'octubre. Ha admès que ell creu que els polítics condemnats havien volgut trencar l'ordre constitucional. Tot i això, el tribunal, després del llarg judici i amb molts interrogatoris, van decidir que «realment no tenien el vertader propòsit perquè no podien materialitzar-ho».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari