Lesmes mostrarà el malestar dels jutges per l'absència del rei al lliurament de despatxos judicials

L'acte tindrà lloc aquest divendres 25 de setembre

El rei Felip VI parlant en l'acte d'homenate a les víctimes de la Covid-19
Aquesta serà la primera vegada que Felip VI no assisteixi en aquest acte  | Europa Press

El president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes, mostrarà aquest divendres el malestar d'aquest òrgan i de la carrera judicial per l'absència del rei Felip VI en l'acte d'entrega dels despatxos judicials a Barcelona. Fonts del CGPJ han confirmat que la decisió s'ha acordat aquest dijous a la Comissió Permanent del CGPJ i està previst que Lesmes exposi la posició oficial de l'òrgan de govern dels jutges durant el seu discurs.

Des de l'òrgan recorden que fa 20 anys que el monarca assisteix a l'acte i que, tot i que inicialment estava confirmada la seva presència, la Casa Reial els ha comunicat que no hi aniria. La decisió ha aixecat polseguera en diverses associacions de jutges. El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha al•legat raons de seguretat en la decisió. «Hi ha moments en què cal sacrificar alguna cosa en pro d'alguna cosa més segura», ha dit en una entrevista a la Cadena Ser.

Per primera vegada el rei no assistirà a l'acte

Aquesta serà la primera vegada que el rei Felip VI no presidirà l'acte de lliurament de despatxos als nous jutges. L'òrgan de govern dels jutges va enviar la invitació a la Casa Reial, que va ser acceptada, i va contestar confinament la seva assistència. Malgrat això, el CGPJ va rebre una nova comunicació on s'informava que el Rei finalment no aniria. Fonts consultades assenyalen que en altres ocasions un monarca tampoc ha presenciat el lliurament de despatxos.

Cal recordar que per segon any consecutiu aquest acte, organitzat per l'òrgan de govern dels jutges, pateix canvis en la seva normal celebració. L'any passat, amb motiu del 40 aniversari de la Constitució, va tenir lloc a Madrid, on sí que va ser present Felip VI. El lliurament de despatxos és un dels pocs actes de l'any relacionats amb el Poder Judicial als quals assisteix el Rei. 

Així doncs, l'encarregat de presidir l'acte serà el president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, que lliurarà els despatxos als 62 membres de la 69 promoció de l'Escola Judicial, que rebran el seu destí.


Comentaris

envia el comentari