L'Estat es quedarà els 60.000 euros de fiança de Marta Rovira

L'ANC va pagar la fiança de Marta Rovira per evitar que entrés a la presó

Marta Rovira, als passadissos del parlament de Catalunya
Marta Rovira, en una imatge d'arxiu als passadissos del Parlament de Catalunya | CatalunyaDiari.cat

L'Estat espanyol es quedarà amb els 60.000 euros que Marta Rovira va pagar de fiança el mes de febrer per evitar entrar a presó. Així ho ha anunciat el Tribunal Suprem aquest dilluns, en una resolució. Pablo Llarena, el magistrat del Tribunal Suprem, va fixar aquesta quantitat després de prendre-li declaració el passat 19 de febrer.

L'encarregada de pagar la fiança va ser l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), per tal d'evitar que Rovira no entrés a presó. Malgrat això, un mes després Llarena va dictar l'auto de processament per als membres de l'exgovern català. Llarena va acusar Rovira d'un delicte de rebel·lió per haver participat en l'organització del referèndum de l'1 d'octubre. Rovira, però no va acudir davant del jutge Llarena el 23 de març i va decidir exiliar-se a Suïssa.

Després de saber-se que Marta Rovira s'havia exiliat, el Tribunal Suprem ha advertit al tresorer de l'ANC, Marcel Padrós, com a responsable de pagar la fiança de Rovira, que si en deu dies Marta Rovira no compareix davant del tribunal, l'Estat es quedaria els 60.000 euros. 

Exili a Suïssa

La Secretària General d'ERC va decidir marxar a l'exili des del passat 23 de març, el dia que havia de comparèixer davant del Tribunal Suprem. Rovira va anunciar el seu camí a l'exili a través d'una carta on assegurava estar «trista» i on denunciava que la seva «llibertat d'expressió» estava sent «censurada per uns tribunals que intimiden i apliquen, descaradament, criteris polítics». 

Poc després es va saber que el país escollit per exiliar-se va ser Suïssa, i la Fiscalia va demanar una ordre de cerca i captura internacional per a Rovira. Rovira es va sumar a la llista de diputats que han decidit exiliar-se, com l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, que es troba a la presó alemanya de Neumünster; els exconsellers Antoni Comín, Meritxell Serret, Clara Ponsatí i Lluís Puig, i l'exdiputada de la CUP Anna Gabriel. 


Comentaris

envia el comentari