Levy insta a verificar que la Generalitat no va enganyar el govern espanyol amb el finançament de l'1-O

Ho ha dit després que Cristóbal Montoro assegurés que no es va destinar «ni un euro» de diners públics al referèndum
Imatge d'arxiu d'Andre Levy.
Imatge d'arxiu d'Andrea Levy. | CatalunyaDiari.cat

La vicesecretària d'Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, considera que «s'hauria de verificar que la Generalitatno ha enganyat el govern espanyol» pel que fa al finançament del procés sobiranista, ja que «els diners han tingut de sortir d'algun lloc». 

 

Així ho ha manifestat Levy aquest dijous, 19 d'abril, en una entrevista a 'RNE', després que el seu company de partit, el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, hagi assegurat que no es va destinar «ni un euro» de diners públics al referèndum del passat 1 d'octubre. 

  

 

 

Levy carrega contra l'independentisme

Durant l'entrevista al mitjà públic, la popular ha recordat que Catalunya es va beneficiar del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) i que «si bé era finalista i anava destinat a cobrir necessitats administratives de la Generalitat, sí que hi ha pogut haver algun tipus d'enganyifa». 

 

«L'independentisme sempre ha utilitzat tots els mitjans personals públics, de temps i de diners per intentar dur a terme el seu projecte polític i per tant, crec que hem de ser molt vigilants i extremar l'observança en què efectivament no hi hagi hagut malversació de diners públics», ha defensat Levy.

  

Andrea Levy contra Critóbal Montoro

En aquest sentit, ha plantejat que «això és així perquè no només utilitzaria el que pot ser diners públics, siguin dels seus propis tributs o el que hagi pogut incórrer en falsedats de factures o intentar escapolir-se com unes despeses quan s'estava pagant uns altres, sinó també de totes les institucions», entre les que ha anomenat TV3, que, segons Levy, «utilitzen com si fossin seves». 

 

«Són molt constatables tots els fets i tota la trajectòria en aquesta utilització de diners, mitjans i institucions per intentar consolidar el seu projecte. D'algun lloc van haver de sortir aquests diners per pagar, per exemple, les urnes», ha assenyalat Levy, qui no dubta, en qualsevol cas, que Montoro aportarà al jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, «la documentació que estigui a la seva disposició sobre aquest assumpte», com ja ha informat aquest matí el ministeri d'Hisenda en un comunicat. Comentaris

envia el comentari