YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

L'exconsellera Clara Ponsatí s'entrega a les autoritats d'Escòcia

L'exconsellera s'havia reincorporat a la universitat escocesa de Saint Andrews

Clara Ponsatí en una imatge d'arxiu
Clara Ponsatí en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

L’exconsellera d’ensenyament, Clara Ponsatí, s’ha entregat avui a les autoritats escoceses. La reactivació de l’euroordre de detenció per part del jutge Pablo Llarena ha provocat que aquestes darreres hores s’hagi dut a terme la negociació prèvia a l’entrega entre l’advocat de l’exconsellera i les autoritats d’Escòcia.

La reputada professora de la universitat de Saint Andrews ja havia anunciat —per part del seu advocat— que «s'entregaria al llarg d'aquesta setmana» a les autoritats. En aquest mateix context, el lletrat va revelar ahir a TV3 que l'exconsellera s'acabaria lliurant a la policia escocesa aquest dimecres, 28 de març. 

Ponsatí, que forma part del seguici que va acompanyar a Puigdemont a Brussel·les, es trobava residint a Saint Andrews, a Escòcia, des de principi de mes i ha estat per això que aquesta ha optat per acordar el seu arrest amb les autoritats policials britàniques.

Ponsatí havia tornat a Escòcia per reincorporar-se a la Universitat

L'exconsellera del Govern, Clara Ponsatí, instal·lada a Brussel·les des del passat 30 d'octubre, va dur a terme un moviment d’allò més inesperat. La política va decidir abandonar Bèlgica per traslladar-se a Escòcia, on va recuperar la seva plaça a la Universitat de Saint Andrews.

«L'exili català arriba al Regne Unit», revelava l'exrepresentant de la Conselleria d'Ensenyament en un missatge a Twitter. «Gaudint de la meva llibertat de moviments com a ciutadana europea, aquesta setmana m'he reincorporat a la Universitat de Saint Andrews», afegia.

Ja havia explicat que es posaria en mans de la justícia

Clara Ponsatí ja va explicar que restava a l’espera de l'aplicació de l'euroordre emesa a la fiscalia. En paraules al ‘Preguntes Freqüents’ de TV3,  Ponsatí va assegurar que es posaria a disposició de la justícia britànica quan aquesta li ho requerís.

La periodista Laura Rosel, mentre passejava amb ella pels carrers de Saint Andrews, li va preguntar si «havia valgut la pena entrar en política». Immediatament, la consellera ja cessada per l'article 155 va respondre amb un contundent «no, definitivament no».


Comentaris

envia el comentari