L'exmajor dels Mossos, Josep Lluís Trapero, serà processat per sedició i organització criminal

L'Audiència Nacional ho acaba de confirmar aquest dilluns

Josep Lluís Trapero, en una imatge d'arxiu
Josep Lluís Trapero, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

L'exmajor dels Mossos, Josep Lluís Trapero, serà processat per sedició i organització criminal, segons ha confirmat l'Audiència Nacional aquest dilluns.

La interlocutòria de la magistrada Carmen Lamela, que jutjarà l'exmajor dels Mossos per la seva actuació els dies 20 i 21 de setembre davant la conselleria d'Economia i Finances —on també van imputar, per exemple, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart—  i pel referèndum del dia 1 d'octubre.

Tres processats més per rebel·lió i sedició

Es tracta de l'alt tribunal l'exdirector dels Mossos, Pere Soler, així com també del qui va ser secretari d'Interior de la Generalitat de Catalunya, César Puig. La jutgessa Lamela, en aquest sentit, processarà a les dues cares visibles dels Mossos d'Esquadra durant els moments àlgids de l'independentisme per organització criminal i delicte de sedició. 

Ambdós delictes, d'altra banda, s'emmirallen en els fets de l'1 d'octubre. Finalment, doncs, la jutgessa Carmen Lamela ha optat per fer cas omís als recursos presentats, en demanar que no hi havia proves suficients per imputar-los.

D'altra banda, Lamela ha processat també Teresa Laplana per un delicte de sedició. En aquest cas, però, ha estat pels fets del 20 i 21 de setembre.

La jutgessa Lamela veu «indicis de criminalitat»

És la base de la jutgessa per processar Trapero i els tres altres caps dels Mossos. La jutgessa espanyola al·lega que «s'han exposat els indicis racionals de criminalitat existents (...) fixant a través dels mateixos les conseqüències incriminatòries ressenyades a l'ordre de processament».

Finalment, la mateixa jutgessa tanca la seva nota explicant que «no es tracta de meres conjectures o parers dels investigadors», ja que es tracta, segons ella, de fets «objectius i obtinguts a través de les vint diligències». Totes elles, d'altra banda, han estat exposades a la seva interlocutòria i han servit a la jutgessa per processar als implicats per sedició i/o rebel·lió.


Comentaris

envia el comentari