L'exministre Eduardo Zaplana, detingut

Està acusat de blanqueig de capitals i altres delictes fiscals

Eduardo Zaplana en una imatge d'arxiu
Eduardo Zaplana en una imatge d'arxiu | Cedida

L'exministre Eduardo Zaplana ha estat detingut aquest dimarts per la Guàrdia civil, per presumptes delictes de blanqueig de capitals i un altre delicte fiscal. A part de Zaplana, la Unitat Operativa de la benemèrita ha detingut dues persones més, acusades dels mateixos delictes.

S'acusa l'expresident de la Comunitat Valenciana d'aflorar permanentment diner negre procedent de l'estranger. La Guàrdia Civil, en aquest sentit, valora que aquests guanys podrien residir en diferents paradisos fiscals a través d'adjudicacions procedents de comissions obtingudes per contractes irregulars.

Zaplana, investigat també per l'operació Lezo

L'exmembre del Partit Popular, així mateix, ha estat investigat en el marc de l'operació Lezo. Tot i que no presenta cap mena de relació amb la investigació per la qual ha estat detingut aquest matí per la Guàrdia Civil, fonts de la benemèrita expliquen que les trames d'Edurardo Zaplana també estarien incloses en aquesta operació vinculada amb l'eix corruptiu del Canal d'Isabel II

A través d'aquesta operació, l'expresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, hauria traçat un pla d'operació amb Zaplana pel qual adquiririen el 50% d'una societat a l'Uruguai a través d'un advocat d'aquest país. Segons fonts policials, així mateix, l'ànim de la compra era purament lucratiu i Zaplana i González tenien la voluntat de blanquejar capitals a través d'aquesta empresa. 

La detenció de Zaplana, al punt de les 9 del matí

La detenció s'ha dut a terme el punt de les nou del matí d'aquest dimarts, 22 de maig. La Unitat Centra Operativa de la Guàrdia Civil ha exercit avui l'ordre del Jutjat d'Instrucció número 8 de València per procedir amb el seu arrest com a fonament un delicte fiscal

El exministro Eduardo Zaplana
Eduardo Zaplana, en una imatge d'arxiu | fsedfds

 

La benemèrita, però, no descarta més detencions. Si bé és cert que s'han detingut avui dues persones més involucrades en el marc d'aquesta operació, també ho és que la Guàrdia Civil continua buscant més presumptes culpables d'una operació que es fonamenta, bàsicament, en les trames fraudulentes d'Eduardo Zaplana. 


Comentaris

envia el comentari