L'exministre grec Iannis Varoufakis considera «vergonyós» que hi hagi presos polítics a l’Estat espanyol

Varufakis considera lamentable la postura europea sobre la situació política de Catalunya

L’exministre de Finances grec, Iannis Varoufakis
L’exministre de Finances grec, Iannis Varoufakis | Cedida

Tal com ho ha informat un informatiu del ‘3/24’ de ‘TV3’, l’exministre de Finances grec, Iannis Varoufakis, considera que és una «vergonya», que l’Estat espanyol tingui presos polítics. Varoufakis ha defensat que la difícil situació en la que es troba actualment Catalunya és, «un problema europeu que necessita una solució europea». Titlla de «lamentable», la imatge que dona Europa amb la situació política catalana. 

«Com a europeu estic avergonyit de tenir presos polítics a Espanya. O quan veus que el senyor Puigdemont ha d'anar a Bèlgica, són imatges que sacsegen el món. La resta del món mira a Europa i pensa: 'Però què està passant?».

Varoufakis és a Barcelona per promocionar el seu moviment, DiEM25

 

DiEM25 és un moviment democràtic paneuropeu transfronterer. Creuen que la Unió Europea s'està desintegrant. Els europeus estan perdent la seva fe en la possibilitat de solucions europees a problemes europeus. Al mateix temps que la fe en la UE s'està esvaint, observen un augment de la misantropia, la xenofòbia i el nacionalisme tòxic. Han posat en marxa una ala electoral que permetrà presentar-se a les eleccions de tota la Unió Europea. 

Òmnium Cultural demanant ajuda a Europa

Òmnium Cultural ha publicat un nou vídeo a les xarxes socials demanant ajuda internacional després que la jutgessa Carmen Lamela hagués decretat el passat dijous 2 de novembre presó sense finança per als membres del Govern. Un nou vídeo que comença amb el discurs que Pau Casals va fer a l'ONU el 24 d'octubre del 1971, on parla del que va ser Catalunya, «la inhumanitat de les guerres».

Una de les supervivents de la guerra de Bòsnia acollida a Catalunya és qui continua el vídeo, on es fa un recorregut des de la Guerra Civil fins a l'actualitat. Explica que a Catalunya es va lluitar contra la dictadura i l'exili que va significar per a molts. També repassa les mobilitzacions contra la guerra de l'Iraq i per l'acollida dels refugiats. Finalment, es demana l'ajuda internacional amb les següents paraules: «La lluita dels catalans hauria de ser també la lluita de tots els europeus per salvar els valors democràtics».


Comentaris

envia el comentari