L'expresident Carles Puigdemont assegura que no seria «cap tragèdia» que es repeteixin les eleccions

Tot i això, ha matisat que «no és la prioritat i no ho desitgem ningú», i que si passa serà per l'«enorme irresponsabilitat de l'Estat»

Carles Puigdemont, davant la premsa internacional
Carles Puigdemont, davant la premsa internacional | CatalunyaDiari.cat

L'expresident Carles Puigdemont ha assenyalat aquest divendres, en una entrevista concedida a 'El Punt Avui', que no seria «cap tragèdia» que es repeteixin les eleccions, tot i que ha insistit que aquesta «no és la prioritat» i «no ho desitgem ningú». Si finalment s'acaben celebrant uns nous comicis, ha indicat, serà per l'«enorme irresponsabilitat de l'Estat, perquè no ha acceptat els resultats del 21-D».

«Com que no els ha agradat el resultat, no volen que el Parlament esculli el seu president, no volen continuar dialogant amb una part importantíssima que vol parlar de la relació entre Catalunya i Espanya», ha dit l'expresident, que ha assenyalat que «forcen les coses de tal manera que potser s'haurien de repetir les eleccions». 

Puigdemont ha remarcat la necessitat de què cada partit compleixi amb la seva feina, com a representants de la societat: «No és que posem barreres d'ortodòxies partidistes allà on la gent hi ha posat transversalitat i unitat. Això és molt important que ho retinguem, no només per la investidura, sinó també per la legislatura i pel desplegament de la República».

Inclús, ha mencionat a la CUP, partit del qual encara estan esperant una resposta, ja que els anticapitalistes encara no s'han pronunciat sobre si votaran o no a Jordi Sànchez, el candidat proposat per Junts per Catalunya i Esquerra Republicana per a ser investit.

L'expresident, contra la judicialització del procés 

«No hem de caure en el marc mental del nostre opressor. No és un debat de codi penal. Un jutge no pot decidir qui és el president de la Generalitat. Ho decideix el Parlament», així carregava contra la judicialització del procés constituent.

De fet, ha anat molt més enllà, al·ludint directament al jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena: «Què s'ha cregut el senyor Llarena? Condicionar la decisió d'un òrgan sobirà! No perquè ho diguem els catalans, que ho diem. És que ho diu la Constitució Espanyola! Què s'ha cregut aquest senyor, de dir quin dels diputats que té els drets intactes pot ser o no ser el president?».

D'altra banda, també ha parlat de la presència de Sànchez, el vinent dilluns, 12 de març, al Parlament, alertant al magistrat de què «vagi molt amb compte de donar suport a una decisió que és clarament prevaricadora».  


Comentaris

envia el comentari