IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El líder evangèlic Lisardo Cano es presenta a les eleccions del 21-D per «tombar el matrimoni gai»

El líder religiós es mostra contrari al que anomena «ideologia de gènere»

El predicador evangèlic Lisardo Cano vol acabar amb el matrimoni gai
El predicador evangèlic Lisardo Cano vol acabar amb el matrimoni gai | Youtube

El predicador evangelista Lisardo Cano ha presentat una llista per a les eleccions autonòmiques del pròxim 21 de desembre, amb l'objectiu principal d'acabar amb el matrimoni igualitari. «Em presento el 21 de desembre per tombar el matrimoni gai», assegura amb orgull el religiós, que ja ha aconseguit més de 3.000 firmes perquè el seu partit, La Familia Paz y Libertad, estigui en les paperetes dels pròxims comicis. 

Cano, que segons informa 'Crónica Global' encapçala la llista per la circumscripció de Barcelona, i assegura que, si aconsegueix representació, «no derogarà les unions ja existents», però sí que defensarà aquells que, «per fe» considerin que aquests matrimonis «no són legals».

El líder evangèlic, que també és locutor de Radio y Televisión Amistad, reconeix que «ho tindrà difícil» per validar la seva llista, ja que la Junta Electoral li exigeix unes firmes que encara no té. «És impossible que aconseguim formalitzar la candidatura. Però ho intentarem», ha explicat Cano. 

Possible delicte d'odi

La seva proposta política, però, ha aixecat la indignació de les organitzacions que lluiten pels drets del col·lectiu LGTBI. Katy Pallàs, presidenta d'una associació, considera que el predicador «pot pensar el que vulgui», però que «no pot predicar-ho des de segons quins púlpits o tribunes, i molt menys presentar-ho com una proposta política».

«Els drets humans estan en joc», ha advertit Pallàs, que ha confirmat que el col·lectiu «estarà atent a quines llistes concorren en els comicis». «Si algú difon missatges que poguessin constituir un delicte d'odi lògicament ho denunciaríem», ha assegurat. I és que els discursos de Cano han irritat l'entitat pronormalització, que ja sap que «l'evangelisme té de vegades discursos homofòbics contra la comunitat LGTBI». 

Cal dir que no es tracta de la primera polèmica d'aquest tipus del predicador evangèlic, que es troba al capdavant de l'emissora Radio Amistad, amb una audiència de milers de persones al nostre país. A mitjans d'estiu, va publicar al seu canal de Youtube un vídeo on critica La Llei 11/2014, que defensa els drets de la comunitat LGTBI. 

Segons el pastor, el text «persegueix la llibertat de pensament i constitueix una agressió», i fins i tot arriba a comparar-ho amb la persecució del col·lectiu gitano, al qual ell mateix pertany. El religiós creu que la «ideologia de gènere» és «una perversitat» que fa mal als nens. «Ens volen callar. Catòlics, evangèlics i tot el cristianisme ha d'anar a una en defensa de la llibertat», insisteix Cano. 


Comentaris

envia el comentari