Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Junqueras

Diversos líders sindicals demanen a Junqueras que faciliti la investidura de Sánchez

Pepe Álvarez i Unai Sordo han avisat el líder d'ERC que el mercat laboral està començant a ressentir-se a conseqüència del conflicte català

Junqueras
Diversos líders sindicals demanen a Junqueras que faciliti la investidura de Sánchez | Catalunya Diari

Els sindicats passen a l'acció per combatre la incertesa política que regna al país. Diversos líders sindicals, entre ells els d'UGT i CCOO, han visitat durant els darrers dies la presó de Lledoners amb l'objectiu de traslladar a Junqueras la seva voluntat que faciliti la investidura de Pedro Sánchez. Tal com recull 'El País', Pepe Álvarez —UGT— i Unai Sordo —CCOO— han volgut alertar el líder d'ERC sobre els riscos econòmics que suposaria no fer-ho, ja que el mercat laboral està començant a ressentir-se a conseqüència del conflicte català. 

I és que, segons han fet patent els líders sindicalistes, és de vital importància recuperar la normalitat política per tal que els Pressupostos anuals puguin ser aprovats i actuïn com a impuls econòmic, en un moment que el món laboral pateix problemes importants de desigualtat i falta de recursos, entre d'altres. 

 

PSOE i ERC es reuniran novament la pròxima setmana

PSOE i ERC han constatat «avenços» en la recerca dels «instruments necessaris» per «canalitzar» la «via política» de resolució del conflicte. En un comunicat conjunt després de la segona reunió formal entre els equips negociadors, ambdues forces expliquen que a la trobada «s'han reafirmat en el fet que hi ha un conflicte polític» que cal «resoldre políticament».

A més, PSOE i ERC han avançat «en temes concrets en què s'ha pogut constatar que mantenen una sensibilitat social compartida pel que fa a la recuperació de drets civils, laborals i socials». Els equips negociadors tornaran a reunir-se dimarts que ve, 10 de desembre.

 

També et pot interessar...