Pablo Llarena dona 2 dies a 14 exmembres del Govern perquè paguin la fiança de 2,1 milions d'euros

Entre ells es troba l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont
Imatge d'arxiu de Pablo Llarena.
Imatge d'arxiu de Pablo Llarena. | CatalunyaDiari.cat

El jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, ha dictat una providència on dona dos dies als 14 membres de l'antic govern català processat per malversació perquè paguin a fiança de 2.135.948,6 milions d'euros. Cal recordar que la quantitat es reclama de manera solidària als 14 processats —entre els quals es troba Carles Puigdemont—i, per tant, correspondria aportar uns 150.000 euros per cap.

 

Així doncs, Llarena ja ha advertit que si en aquest termini no ingressen els diners, se'ls procedirà a embargar els béns fins a arribar a cobrir la quantitat reclamada, és a dir, fins a arribar als 2,1 milions d'euros. 

Processats per malversació en relació a l'1-O

En aquest sentit, cal tenir en compte que en els procediments penals, els dies que dona el jutge són hàbils i, per tant, el cap de setmana no compta. Per tant, el termini dels dos dies començarà a comptar a partir de l'endemà de la notificació i, per tant, els exmembres del Govern tindran de temps fins a mitjans de la setmana que ve per ingressar els diners. 

 

D'altra banda, també cal destacar que la quantitat de diners reclamada s'havia establert després de sumar 1,6 milions d'euros, que Llarena considera que és el que va costar l'organització del referèndum del passat 1 d'octubre, més la tercera part d'aquesta quantitat, la qual s'ha d'afegir-se d'acord amb la llei. 

Trasllat dels presos a Catalunya

D'altra banda, Pablo Llarena també ha acceptat aquesta setmana l'apropament dels presos a centres penitenciaris catalans, assegurant que ja ha finalitzat la instrucció i que no ha de practicar més diligències.

 

De fet, aquests trasllats es podrien fer efectius a partir de la setmana que ve. No obstant això, els tràmits podrien variar per a cada un dels presos, amb la qual cosa, podria ser que els trasllats no es produïssin el mateix dia.

 

 Comentaris

envia el comentari