rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

L'independentisme perdria tres escons i la majoria absoluta en unes eleccions, segons una enquesta de 'La Razón'

Ciutadans tornaria a ser la força més votada
Un ciutadà dipositant un vot en les eleccions del 21 de desembre. | Josep Martí

 

Si se celebressin unes eleccions, els partits independentistes perdrien 3 escons, segons una enquesta realitzada per 'La Razón'. Així, Junts Per Catalunya, Esquerra Republicana i la CUP es quedarien amb 67 escons, dels 70 que tenen ara. D'aquesta manera, el sector independentista perdria la majoria absoluta que gaudeixen ara.

 

Per la seva banda, Ciutadans tornaria a guanyar les eleccions, esdevenint el primer partit en escons. N'aconseguiria 38, dos més dels que tenen ara, 36. De fet, el partit d'Arrimadas és el que presenta més fidelització entre els seus votants, ja que nou de cada deu tornarien a votar la formació taronja. Ciutadans serien la força més votada en tres dels quatre segments d'edats que ha enquestat 'La Razón', dels 18 als 64 anys. L'electorat de més de 65 anys, en canvi, votaria Junts Per Catalunya. 

 

La majoria absoluta independentista, a un escó

Junts Per Catalunya perdria 2,3 punts en intenció de vot, el que serien dos escons. Així, passarien de 34 a 32 escons, a un diputat d'Esquerra Republicana, que també en perdria un i es quedaria amb 31 escons. Pel que fa a la CUP, no arribarien a perdre un punt i mantindrien els 4 escons que ja tenen al Parlament de Catalunya. 

 

El Partit Socialista de Catalunya gaudiria d'una pujada d'1% i un escó, mentre que la fidelització dels seus voltants se situaria al 80,2%. Segons l'enquesta, el PSC recolliria un 10,4% dels vots de Podem i un 5,1% dels votants d'ERC. Així, els socialistes continuarien sent la quarta força política al Parlament català, amb 18 escons. Podemos, per la seva banda, perdria 71.000 vots i un escó i es quedaria amb 7 diputats a l'hemicicle.

 

El Partit Popular protagonitzaria una lleu pujada, d'un 0,6% i un escó respecte el 21D, aconseguint-ne 5. El 83,3% dels seus votants els tornarien a votar, però la seva pèrdua de vots es veuria reflectida en l'abstenció, que pujaria un 2,2% respecte les eleccions de desembre. 

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris