Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Ada Colau torna a penjar el llaç groc a la façana de l'Ajuntament de Barcelona

El llaç groc torna a la façana de l’Ajuntament de Barcelona

L'alcaldessa Ada Colau l'ha tornat a col·locar després amb el suport de BComú, ERC i JxCat

Ada Colau torna a penjar el llaç groc a la façana de l'Ajuntament de Barcelona
Ada Colau torna a penjar el llaç groc a la façana de l'Ajuntament de Barcelona | Catalunya Diari

 

A l’Ajuntament de Barcelona s’ha dut a terme aquest dilluns al matí la primera reunió dels grups municipals, prèvia a la constitució de la Junta de Portaveus, on han decidit que es durà a terme la proposta d’Ada Colau, escollida novament com a alcaldessa de la ciutat comtal. Amb el suport d’ERC i JxCat, BComú ha tornat a penjar un llaç groc a la façana  de la plaça de Sant Jaume, però amb l’oposició del PSC, C’s i PP.

De nou, el llaç groc a la façana de l’Ajuntament

Així ho han acordat ERC, BComú i JxCat en la primera reunió dels grups municipals en el nou mandat de Colau, on han assistit regidors dels sis patits amb representació a l’Ajuntament de Barcelona, segons ha informat ‘Betevé’. Com era previsible, els grups que s'hi han posicionat en contra han estat el del PSC, Barcelona pel Canvi-Cs i el PP.

D’aquesta manera  l’Ajuntament vol reivindicar la llibertat dels polítics independentistes que es troben a la presó. Un cop la reunió dels grups municipals ha arribat a la seva fi, el consistori ha tornat a penjar un llaç groc. Aquesta no és la  primera vegada que la façana del consistori barceloní en té un, en solidaritat amb els presos independentistes, ja que Colau ja en va penjar un altre durant l'anterior mandat, però el va retirar  abans de l'inici de la campanya de les eleccions del 28 d'abril per ordre de la Junta Electoral Central.

Ada Colau alcaldessa
Ada Colau ja va penjar el llaç groc a la façana de l'Ajuntament durant el seu mandat anterior | Catalunya Diari

PP vol retirar el llaç groc de la façana

La regidora de BComú, Janet Sanz, ha expressat que la decisió de penjar novament  el llaç groc a la façana s’ha dut a terme en «solidaritat amb les persones que estan empresonades en forma preventiva» i aquest  simbolitza «una expressió conjunta de llibertat per als presos polítics». A més, Jordi Coronas, d’ERC, ha afirmat que no calia esperar reunir-se i que «s’hagués pogut penjar immediatament després de les eleccions». En aquest sentit, Elsa Artado, de JxCat, ha afegit també que «no calia esperar que Colau repetís com alcaldessa de la ciutat», ja que és una decisió que ja s’havia pres a l’anterior mandat.

Tanmateix,  Josep Bou, del Partit Popular, està en contra d’aquesta acció i ha informat que retirarà el llaç groc de la façana de l’Ajuntament. A més, ha expressat que, si Colau el vol, «se’l posi a casa seva o a la roba», però «que no embruti la ciutat perquè és altament contaminant». Així doncs, en aquest sentit Bou ha expressat: «Si posen el llaç groc, respondrem. Si puc, el trauré».

També et pot interessar...