rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ATENCIÓ

Possible onada de calor a partir de Sant Joan a tot Catalunya

El Parc del Retiro de Madrid desperta ple de llaços grocs

Els fets van ocórrer el passat cap de setmana i van ser molts els qui van reaccionar a l'acció
Els llaços grocs, al Parc del Retiro de Madrid | twitter

 

La 'marea groga' ja ha arribat a Madrid. Aquest cap de setmana la capital espanyola s'ha llevat amb el famós Parc del Retiro ple de llaços de color groc, que estaven disposats al llarg de tota la tanca que envolta el llac principal del parc. 

 

Un fet que ha estat percebut per la gent que freqüentava el lloc pràcticament com una invasió. Així que no han dubtat ni un segon en deixar de banda qualsevol tasca o compromís que estiguessin duent a terme i començar una particular creuada contra els llaços grocs

 

 

«No en tenen prou amb embrutar Catalunya»


El primer que ha fet el grup quan ha vist la 'invasió groga' ha estat llançar una espècie de crit d'auxili per Twitter, pujant una fotografia del lloc ple de llaços acompanyada amb el següent text: «Si algú té amics a Madrid, que els etiqueti i que vagin a treure aquests llaços».

 

Imatge de 'l'abans' i el 'després' dels fets | Twitter


Els afectats, que han batejat l'operació amb el nom de '#OperaciónRetiroChurros', també han plasmat les següents paraules: «Sembla que els independentistes no en tenen prou amb embrutar Catalunya, perquè també embruten Madrid». Així que durant les següents hores s'han dedicat a treure feina als escombriaires per tal de retornar al Parc del Retiro el seu estat original.

 

Finalment un grup que va en contra de l'independentisme i que rep el nom de 'Los de Artós' han publicat una altra imatge del mateix lloc, aquest cop ja sense llaços, mostrant-se satisfets i orgullosos de la feinada que havien portat a terme, i celebrant els «èxits» de l'operació. 

 

Dos nacionalismes enfrontats per un color


No és la primera vegada que una polèmica rodeja aquests llaços, que ja s'han constituït com un símbol inequívoc de l'independentisme i del desig d'alliberament dels presos polítics. I és que ja s'han produït diversos enfrontaments i tensions en nombroses ocasions. 


Fa un mes, hi va haver dues agressions contraposades entre un home que treia llaços grocs a Sant Julià de Vilatorta i un grup que els penjava a Artés, aquest últim atacat per diversos ultres, tal com es pot veure a un vídeo.


I just la setmana passada, recollíem els fets d'un home que va amenaçar una lleidatana al mig del carrer perquè duia un llaç groc. El mateix home ja havia increpat mesos abans una altra dona pel mateix motiu

 

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris