IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Pablo Llarena adverteix Alemanya que el processament ja és una ordre d'extradició per Puigdemont

El jutge del Tribunal Suprem ha enviat una carta per intentar evitar l'error «d'interpretació» de Bèlgica

El jutge Pablo Llarena
El jutge Pablo Llarena | Cedida

El jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, ha enviat una carta a la justícia alemanya explicant que l'auto de processament que els va enviar ja és en si mateix una ordre d'extradició de Carles Puigdemont.

Amb aquest escrit, el magistrat té la intenció de què Alemanya no cometi el mateix error «d'interpretació» que, segons el seu parer, va cometre la justícia belga en rebutjar l'extradició de Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig després d'apreciar diversos errors i defectes de forma en la correspondència mantinguda amb Llarena.

Un escrit dirigit a la fiscalia

La carta enviada pel jutge del Tribunal Suprem va dirigida a la fiscal en cap del tribunal alemany. En ella, Llarena explica que la justícia belga va denegar l'entrega dels altres processats en considerar que, tot i que s'havia tramitat l'euroordre, no existia una ordre de detenció nacional prèvia.

El magistrat argumenta que l'auto de processament hauria de ser suficient perquè l'ordre de detenció internacional es pogués fer efectiva. En aquest sentit, Llarena insta als tribunals alemanys a regir-se pel «principi de confiança recíproca» i valorar les resolucions que consten en l'ordenament jurídic espanyol.

Llarena retreu «falta de compromís» a la justícia belga

Cal recordar que aquest dimecres, després de la decisió de la Justícia belga de no entregar els exconsellers Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig, el Tribunal Suprem va expressar la seva disconformitat. Llarena considera que la negativa es deu a una «absència de compromís amb prestar la col·laboració judicial demandada» i no a un error formal.

En aquest sentit, la Sala Penal del Tribunal Suprem apunta que «no compartim la motivació» per la qual s'ha denegat l'extradició. Fonts de l'alt tribunal defensen els arguments expressats a la interlocutòria de processament del passat 21 de març sobre els que es basa l'euroordre i afirmen que només el «desconeixement de l'ordenament jurídic espanyol» pot ser la causa que hagi motivat a prendre aquesta decisió.


Comentaris

envia el comentari