rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

Arrimadas serà la portaveu de Ciutadans al Congrés

Llarena demana explicacions a Montoro per les seves declaracions sobre el finançament de l'1-O

El ministre va afirmar que no es van dedicar diners públics
El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro | Cedida

 

El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha dictat ha demanat al ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, que enviï informació «com més aviat millor» on acrediti per què afirma que no s'ha gastat diner públic en l'organització de l'1-O.

 

Segons Llarena, aquestes declaracions «contradiuen» proves recollides durant la instrucció del cas. Per això, li demana que acrediti aquesta «certesa» de que no va existir malversació, ja que el govern espanyol controlava en aquell moment els comptes de la Generalitat.

 

Diversos encausats han citat les declaracions de Montoro

El magistrat també apunta que diversos encausats han citat les paraules de Montoro en les declaracions indagatòries que han tingut lloc aquesta setmana per al·legar «la injustificació del delicte de malversació de caudals públics pel que han estat processats i pel que s'ha lliurat una ordre europea de detenció contra altres».

Ni un euro en la compra d'urnes

Montoro va assegurar aquest dilluns en una entrevista al diari 'El Mundo' que el referèndum no es va pagar amb diners públics. El ministre d'Hisenda va garantir que cap euro dels espanyols es van destinar a les urnes dels «xinesos» de l’1 d’octubre o a la manutenció de Carles Puigdemont.

 

En aquest context, Montoro va intentar justificar per què alguns polítics catalans estan acusats de malversació si no es va destinar ni un cèntim al referèndum. Així doncs, va explicar que també es pot considerar malversació obrir un recinte públic per a un acte polític il·legal.

 

No obstant això, va assegurar que per aquest motiu hi ha una investigació judicial en marxa, i fins i tot no va descartar que algun funcionari hagi comès un delicte de falsificació fent tripijocs amb algun proveïdor de la causa.

Sense proves clares de malversació contra Carles Puigdemont

La Justícia espanyola no ha aconseguit aportar, fins ara, proves clares a la Justícia alemanya sobre l'acusació de malversació per la qual encara vol aconseguir l'extradició de Carles Puigdemont, segona ha publicat el principal diari alemany 'Frankfurter Allgemeine Zeitung'. 

 

I és que segons el citat diari,els investigadors espanyols encara «no han pogut trobar la factura de les 10.000 capses transparents produïdes a la Xina» i que es van utilitzar en el referèndum del passat 1 d'octubre, i, per tant, no haurien pogut donar els aclariments que es demanen a la justícia alemanya.

 

Segons la Fiscalia espanyola, la malversació de Puigdemont per celebrar el referèndum pujaria a 1.602.001,57 euros, però aquesta quantitat encara no està demostrada. Per això, i segons precisa el diari alemany, el Tribunal d'Schleswig-Holstein hauria demanat a Espanya informació sobre qui va pagar el referèndum i quines proves hi ha. 

 

 «Ja s'ha facilitat informació addicional en dues ocasions des d'Espanya», apunta el citat diari, qui afegeix que no hauria estat suficient. En aquest sentit, el 'Frankfurter' no creu que Espanya pugui arribar a aportar moltes dades més.

Comentaris