rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!!

NOVETAT

🥗 No et perdis cada dimecres la nova recepta pas a pas de la cuina de sempre al teu correu

Llarena descarta retirar l'ordre de detenció de Puigdemont i Comín

La petició dels dos eurodiputats electes tenia com a objectiu facilitar la presa de possessió dels seus càrrecs
El jutge Pablo Llarena descarta retirar l'ordre de detenció emesa contra Carles Puigdemont i Toni Comín | EFE

 

El Tribunal Suprem ha rebutjat aquest dissabte retirar les ordres de detenció en territori espanyol de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i l'exconseller Toni Comín, que havien demanat per tal de poder recollir les actes de diputats al parlament Europeu.

 

En un escrit signat pel jutge Pablo Llarena, nega que els exmembres del Govern català tinguin immunitat com a eurodiputats electes perquè, segons apunta, no seran considerats membres fins que jurin o prometin la Constitució Espanyola (CE) davant la JEC.

 

La Fiscalia també s'oposa a la retirada de l'ordre de detenció

A més, també apunta que per gaudir d'immunitat també cal que el Parlament europeu es trobi en període de sessions, que assenyala que serà una fase que s'iniciarà després de la proclamació dels electes. El posicionament del TS segueix, doncs, l'oposició de la Fiscalia a retirar les ordres d'arrest que van fer pública el divendres.

 

El jutge instructor de la causa del procés ha denegat així la sol·licitud de Puigdemont i Comín, que demanaven que quedessin sense efecte les ordres de detenció nacional per poder ser membres del Parlament Europeu, així com que es suspengués el procediment judicial obert fins que s'hagués tramitat l'autorització del Parlament, basant-se en la immunitat com a electes.

 

Pablo Llarena considera que no hi ha immunitat fins que no es juri la CE

Llarena, però, ha assegurat que segons el protocol no es gaudeix d'immunitat sense ser membre – condició que assenyala que no han adquirit perquè no han jurat la Constitució- i si la cambra no ha iniciat les sessions. Amb aquesta decisió Llarena segueix el posicionament emès el divendres per la Fiscalia, que també apuntava cap a la necessitat d'acatar la Constitució per recollir l'acta, fet que es produirà el dilluns vinent.

 

L'escrit, signat pel fiscal Javier Zaragoza, també assenyalava que en trobar-se processats i en situació de «rebel·lia» només se'ls retiraria l'ordre si es presentessin «voluntàriament» davant les autoritats espanyoles o en cas de detenció.

 

També et pot interessar...

 

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris
Patricia García Ventura
A què serveix Europa si no defensa als seus eurodiputat.