Llarena demana empara per la demanda civil de Puigdemont i els exconsellers

El jutge estava citat a declarar a Bèlgica el pròxim dia 4 de setembre com a conseqüència de la demanda feta el passat mes de juny, però no hi acudirà

El jutge Pablo Llarena
El jutge Pablo Llarena | La Vanguardia

El jutge Pablo Llarena ha sol·licitat empara davant el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) per la demanda civil que van interposar contra ell a Bèlgica l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i els seus exconsellers, el passat mes de juny.

Els polítics van decidir denunciar la manera en què estava duent a terme la instrucció contra els líders independentistes afirmant que la seva forma d'actuar «vulnera el dret a un jutge imparcial i independent, a un procediment judicial equitatiu i a la presumpció d'innocència», segons Carles Puigdemont.

Per aquest motiu, tant l'expresident com els exconsellers van decidir demandar el jutge a Bèlgica considerant que la justícia del país és competent en aquest tema. A més, un dels arguments donats en fer la demanda civil va ser que amb l'actuació de Llarena «es posa de manifest que se'ns persegueix per les nostres idees polítiques», segons Puigdemont.

Llarena no acudirà a declarar el 4 de setembre

Després de la presentació d'aquesta demanda civil contra Pablo Llarena per part dels exconsellers i de Carles Puigdemont, el tribunal belga el citava a Bèlgica per declarar. Ara, el jutge ha decidit recórrer a una demanda d'empara davant el Consell General del Poder Judicial i, a més, no es presentarà a la cita. Segons s'ha pogut saber, a Llarena no se li ha notificat la citació perquè la justícia espanyola l'ha tornat a Bèlgica sense complimentar al·legant que afectava la sobirania de l'Estat. 

Carles Puigdemont, a Berlín
Carles Puigdemont, amb els seus exconsellers, va presentar la demanda civil contra Llarena a Bèlgica fa dos mesos | CatalunyaDiari.cat

 

En el text de la seva petició, segons informació avançada per 'El Español', el jutge afirma que aquesta demanda civil suposa un «risc per a la integritat de la jurisdicció espanyola». D'altra banda, també considera que la reclamació dels processaments a Bèlgica «suposaria un atac planificat a les condicions d'independència» en les quals ell desenvolupa la seva feina, segons diu. De fet, més concretament, ha dit que es tracta d'un «atac planificat, groller i fraudulent».

Després d'aquesta sol·licitud de Llarena al CGPJ, aquest mateix dijous dia 16 d'agost, la Comissió Permanent del Consell té previst analitzar la petició del jutge i prendre una decisió al respecte.


Comentaris

envia el comentari