Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Clara Ponsatí, candidata de Lliures per Europa

El Regne Unit accepta tramitar l'euroordre contra Clara Ponsatí

El Suprem ha enviat informació complementària assegurant que l'exconsellera volia «alterar l'ordre legal i constitucional vigent»

Clara Ponsatí, candidata de Lliures per Europa
Llarena apunta que Ponsatí va desobeir les instruccions del Tribunal Constitucional | Catalunya Diari

El Regne Unit ha acceptat tramitar l'euroordre contra l'exconsellera Clara Ponsatí, segons el seu advocat, després que el jutge del Tribunal SupremPablo Llarena hagi enviat la informació complementària  que les autoritats britàniques demanaven, amb més detalls sobre la petició d'extradir Ponsatí, en considerar que mancava «informació essencial».

Llarena els ha fet arribar aquest divendres un document, publicat per TV3, en el qual apunta que l'exconsellera volia «alterar l'ordre legal i constitucional vigent». Segons el text, Ponsatí va fer «accions amb tendència a celebrar el referèndum» malgrat «conèixer la il·legalitat i la nul·litat» d'un procés que, segons Llarena, va desembocar en «violència».

Llarena apunta que va desobeir les instruccions del TC

En el document, Llarena apunta que Ponsatí va signar el decret de convocatòria del referèndum desobeint les instruccions del Tribunal Constitucional, que l'havia suspès.  També indica que l'exconsellera va obrir els col·legis, que depenien del seu departament, malgrat que el Tribunal Superior de Justícia havia «ordenat als agents policials que procedissin a tancar els centres de votació».

També et pot interessar...