El jutge Llarena manté Joaquim Forn a la presó sense fiança pel seu suport als CDR

L'exconseller cessat pel 155 és a la presó d'Estremera des del passat mes de novembre

Joaquim Forn, a l'entrada dels jutjats
Joaquim Forn, a l'entrada dels jutjats | CatalunyaDiari.cat

El magistrat instructor de la causa contra l'1-O, Pablo Llarena, ha optat avui per mantenir Joaquim Forn a presó sense fiança i al·legant, com a argument base, el seu suport a través d'escrits als CDR. Menciona, principalment, la carta que es va llegir en un acte públic a la plaça Sant Jaume de Barcelona el passat 2 de maig, en la qual «incita a tots a resistir i a mantenir-se ferms».

L'exconseller d'Interior cessat pel 155, que és a presó des de finals de novembre de 2017, continuarà entre reixes després que el jutge hagi considerat que segueix existint «risc de fugida»

En un primer moment Llarena no va detectar «risc de fugida»

Tot i que en un primer moment va descartar fer servir aquest argument com acusació, Llarena ha canviat d'opinió arran del processament per rebel·lió al que Forn es va veure sotmès el passat mes de març.

El magistrat al·lega que «no pot eludir-se la rellevant gosadia amb la qual va cooperar en l'execució» del repte sobiranista com a conseller d'Interior. A més, diu que s'enfronta a «un greu càstig per una eventual responsabilitat com a partícip». 
 

Pel que fa a la possibilitat que Forn reincideixi en els delictes dels quals se l'acusa, Llarena considera que l'exconseller podria seguir col·laborant amb el procés independentista tot i la seva renúncia  a l'acta de diputat i a formar part del nou Govern.


El magistrat també diu que «el comportament» de Forn no convida a pensar que el risc hagi desaparegut, tot i que «és cert que el processat ha renunciat a la seva activitat parlamentària i que assegura que no s'incorporarà a cap responsabilitat» del nou executiu català.
 

Culpa al 'Llibre Blanc' i a la carta llegida el 2 de maig a la Plaça Sant Jaume

Els dos arguments que ha utilitzat Llarena són que, per una banda, «el 'Llibre Blanc' per la independència de Catalunya contemplava persistir en l'estratègia tan aviat com es recuperés el control de les institucions autonòmiques».


I per l'altre costat, que fa diverses setmanes Forn i Junqueras van «escriure una carta, llegida el dia 2 de maig en un acte públic de la plaça de Sant Jaume de Barcelona en la que ambdós van revalidar el seu compromís expressant concretament el seu suport a les actuacions dels Comitès de Defensa de la República».
 


Comentaris

envia el comentari