Pablo Llarena no ha pogut provar el delicte de malversació de Carles Puigdemont a Alemanya

Puigdemont anunciarà un nou candidat al llarg d'aquesta setmana

Carles Puigdemont, en sortir de la presó de Neumünster
Carles Puigdemont, en sortir de la presó de Neumünster | CatalunyaDiari.cat

Ara com ara, el jutge Pablo Llarena no pot provar el suposat delicte de malversació que hauria comès Carles Puigdemont en la convocatòria del referèndum, de l’1 d’octubre. Aquesta és la conclusió que s’extreu de l’informe presentat pel Tribunal Suprem el passat 23 d’abril a l’Audiència Territorial de Schleswig-Holstein.

En aquest sentit, Llarena justifica la manca de proves argumentant que encara no ha rebut l’informe del ministeri d’Hisenda i deixa en evidència les seves diferències amb el ministre Cristóbal Montoro. Per tant, falta material probatori sobre el finançament del referèndum.

L’escrit del Tribunal Suprem

«En tot cas, mentre la incompatibilitat no s’evidenciï, aquest instructor reconeix la força dels indicis en els quals se sustenta el processament per un delicte de malversació», s’assegura a l’escrit. Més endavant es detallen un seguit de factures i contractes, però no es demostra que la Generalitat hagi pagat amb diners públics aquests serveis.

D’altra banda, un segon escrit justifica el delicte de rebel·lió —un delicte que va ja quedar descartat segons l’audiència alemanys—i afirma que la implicació de Carles Puigdemont en els fets delictius de l’1 d’octubre és màxima, ja que ell era qui «tenia plena responsabilitat sobre el curs i la direcció dels esdeveniments».

El quart candidat

Està previst que el Tribunal Constitucional, després de la resolució del Consell d’Estat, suspengui la llei de Presidència per tal que Carles Puigdemont pugui ser investit a distància. En aquest sentit, el president cessat pel 155 anunciarà un nou candidat en el transcurs d’aquesta setmana, segons va publicar ‘Vilaweb’.

Per la seva part, Mariano Rajoy es reunirà d’urgència amb el consell de ministres per abordar aquesta qüestió. «Puigdemont no serà president, recorrerem tot el que hàgim de recórrer com a govern», sentencien fonts de La Moncloa. Sembla que la presidència de la Generalitat no es resoldrà de forma immediata.


Comentaris

envia el comentari