Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Un lleidatà creu que el conflicte lingüístic als bars és una «manipulació independentista»

L'exregidor ha volgut respondre a la queixa que va fer fa unes setmanes una clienta d'un restaurant de la ciutat

Imatge d'arxiu d'un restaurant | Cedida

Fa unes setmanes va saltar la polèmica després que la clienta d'un restaurant de Lleida  denunciés a través de les xarxes socials que la cambrera no els va atendre en català perquè era d'origen brasiler.

La seva publicació al seu perfil de Twitter va encendre desenes de crítiques de persones que consideren que no hi ha cap problema en què una cambrera parli en castellà en una ciutat catalana com Lleida. A més a més,  van ser molts els quals li van recriminar que, possiblement, aquella persona perdria el seu lloc de treball per la seva queixa.

[predef]lleida-whatsapp-198[/predef]

 

L'exemple d'una situació viscuda en un restaurant lleidatà

Bé, doncs ara l'exregidor i exmilitant de la desapareguda Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Antoni Velimelis, ha volgut demostrar que, segons ell, a Lleida no hi ha cap mena de problema amb el català i el castellà. En aquest sentit, l'Antoni ha escrit un exemple d'una situació viscuda en un restaurant lleidatà, en el qual, es va parlar en ambdues llengües sense cap mena de conflicte.

De fet, explica que van poder conversar amb diferents treballadors del local tant en català com en castellà i que, en cap moment, va haver-hi un problema. És per això que ha volgut deixar clar que: «No existeixen els problemes lingüístics si no et dius @santiagoespot o ets una convergent antisocial com l'exregidora de Lleida (que em té bloquejat), que va fer perdre la feina a una noia brasilera acabada d'arribar. Aquesta és la realitat, la resta és manipulació independentista».

Missatges donant suport al seu missatge

Així doncs, la defensa de l'Antoni pel bilingüisme sense conflicte en ciutats com Lleida,  ha rebut desenes de missatges que l'han donat suport i que, segons ells, ratifiquen que la relació entre persones que parlen diferents llengües en espais públics, sempre ha estat així.

També et poden interessar...