IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els lletrats del Tribunal Constitucional també estan en contra d'admetre el recurs del govern per la investidura

L'informe dels lletrats coincideix amb les tesis defensades pel Consell d'Estat

Soraya Sáez de Santamaria
Soraya Sáez de Santamaria | Cedida

L'informe dels lletrats del Tribunal Constitucional proposa la no admissió del recurs del govern espanyol contra la candidatura de Carles Puigdemont a la presidència de la Generalitat en coincidir amb les tesis defensades pel Consell d'Estat que el govern de Rajoy no va escoltar. 

El document defensa que l'actuació del govern central és «una actuació preventiva» que es basa en el fet que el candidat, Carles Puigdemont, no estarà present en el ple que se celebrarà el pròxim dimarts per investir-lo president, un supòsit que la jurisprudència del Tribunal no coneix. 

Així, l'informe coincideix amb el dictamen de l'òrgan consultiu del govern espanyol, que ja va rebutjar la idea de presentar un recurs preventiu perquè considera que «l'alt tribunal s'ha de pronunciar respecte als preceptes impugnats, no sobre eventuals i hipotètiques interpretacions».

No hi ha fonament jurídic per la impugnació del candidat 

El text assegura que «no hi ha prou fonament jurídic per impugnar la proposta del candidat a la presidència de la Generalitat» i adverteix que la proposta d'investidura  «no pot considerar-se contrària a l'ordre constitucional basant-se en hipòtesis d'impossible constatació en la data d'emissió del present dictamen».

El que el Consell d'Estat sí que va considerar inconstitucional va ser el fet que es proclamés president a un candidat sense la seva presència al Parlament, ja fos mitjançant la delegació del vot o a través d'una presència cibernètica.

 

Junts per Catalunya prepara una querella criminal contra el Consell de Ministres

Junts per Catalunya ja va anunciar que al·legaria contra la impugnació de la investidura de Puigdemont a través dels seus 34 representants parlamentaris, que van demanar personar-se davant del Tribunal en contra de la petició del govern espanyol. A més, JxCat està preparant una querella criminal contra el Consell de ministres de l'estat per suposades amenaces rebudes.


Comentaris

envia el comentari