Els lletrats del Parlament defensen el secretari general davant les pressions de Torra

Envien una carta a la Mesa recordant que està obligat a complir les ordres del TC

El president de la Generalitat, Quim Torra, sent entrevistat per la televisió CNBC el 29 de juliol del 2020.
Torra ha mantingut una reunió telemàtica amb diversos alcaldes de la Noguera | Catalunya Diari

Els lletrats del Parlament han traslladat aquest dimecres una carta a la Mesa de la cambra en què expressen el seu suport al secretari general del Parlament, Xavier Muro, després que hagi estat assenyalat per haver omès part de les resolucions aprovades divendres al ple sobre la monarquia a l'hora de publicar-les al Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya (BOPC).

Muro va esgrimir en una nota al final del BOPC de dilluns que les parts suprimides contravenien sentències del Tribunal Constitucional i que tenia l'obligació d'impedir que es publiquessin, ja que havia estat requerit directament pel TC. Això va provocar l'enuig de JxCat i del president de la Generalitat, Quim Torra, que en van exigir el cessament.

La junta de lletrats assegura que Muro ha actuat «amb total independència i professionalitat» i ha recordat que té l'ordre de «no realitzar actes jurídics o materials» que contradiguin el TC. La missiva, a més, subratlla que els serveis jurídics del Parlament estan integrats per funcionaris públics independents «amb objectivitat en l'exercici de les seves funcions» i que han d'ajustar-se a la legalitat i a les resolucions judicials. A banda del mateix Muro, firmen la carta el lletrat major del Parlament, Joan Ridao, i els lletrats Ferran Domínguez, Clara Marsan, Miquel Lluís Palomares, Antoni Bayona, Esther Andreu, Mercè Arderiu i Anna Casas.

El PSC dona suport als lletrats del Parlament

Al seu torn, la diputada del PSC-Units Alícia Romero ha expressat aquest dimecres «tot el suport» de la seva formació als lletrats del Parlament que han fet arribar una carta a la Mesa defensant la professionalitat i l'ajustament a la llei de les accions del secretari general de la cambra, Xavier Muro. «Hem de dignificar les institucions respectant la separació de poders i la llei», ha dit Romero a Twitter.

JxCat i el president de la Generalitat, Quim Torra, han assenyalat Muro per no haver publicat part de les resolucions aprovades al ple sobre la monarquia perquè contravenen el Tribunal Constitucional. El Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya (BOPC) va recollir dilluns els textos aprovats ple ple però no els punts polèmics. Aquest mateix dimecres, el diputat de la CUP Carles Riera ha dit que no s'oposarien al cessament del secretari general de la cambra.

Els lletrats han tancat files amb Muro i han traslladat una carta a la Mesa en què sostenen que ha actuat «amb total independència i professionalitat» i han recordat que té l'ordre de «no realitzar actes jurídics o materials» que contradiguin el TC. La missiva també subratlla que els serveis jurídics del Parlament estan integrats per funcionaris públics independents «amb objectivitat en l'exercici de les seves funcions» i que han d'ajustar-se a la legalitat i a les resolucions judicials.


Comentaris

envia el comentari