Llibertat sense fiança per a Artur Mas

L'expresident del Govern estava citat a declarar les 9.00 hores d'aquest dimarts
L'expresident de la Generalitat, Artur Mas, a les portes del Tribunal Suprem | CatalunyaDiari.cat

 

El jutge Pablo Llarena ha decretat llibertat sense fiança per Artur Mas, després de declarar aquest dimarts, 20 de febrer, al Tribunal Suprem com a investigat en la causa contra el Govern i el Parlament pel referèndum de l'1 d'octubre i la declaració d'independència del 27 d'octubre. 

 

Cal recordar que Artur Mas ha comparegut davant el jutge Llarena amb antecedents per una condemna ferma per haver organitzat la consulta del 9-N. El van condemnar per desobediència i va caure el delicte de prevaricació, pel que no va haver d'entrar a la presó. El Tribunal de Comptes, però, li va obrir una causa que va acabar embargant-li els béns pel cost de la consulta del 2014. 

Segons el TSJC, Artur Mas «va pervertir els principis democràtics de divisió i equilibri entre poders, i va fer esquerdar una regla bàsica i imprescindible per una convivència pacífica, la que passa, indefectiblement, per una submissió de tots a l'imperi de la llei i al compliment de les resolucions judicials». 

 

 

La petició de VOX

Per la seva banda, el partit VOX anunciava la seva estratègia de demostrar davant de Llarena que Mas, després d'haver estat condemnat penalment, ha continuat amb la reiteració delictiva amb la seva participació en l'organització del referèndum de l'1 d'octubre. 

 

Finalment, però, l'acusació popular ha demanat llibertat provisional sota fiança de 60.000 euros per a Mas, el que significa que després de la declaració, hi haurà una vista, com ja va ocórrer ahir amb la republicana Marta Rovira.

Neus Lloveras també ha declarat avui

D'altra banda, Neus Lloveras també ha declarat aquest dimarts com a investigada per la presidència de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), càrrec que ja ha deixat, però que ostentava quan es va fer el referèndum. La investigació l'apunta com a responsable de diverses mobilitzacions.

 

Tanmateix, cal recordar que ahir, 19 de febrer, van comparèixer davant Llarena la secretària general d'ERC, Marta Rovira, i la coordinadora general del PDECat, Marta Pascal. Finalment, el jutge Pablo Llarena va decretar llibertat provisional sota fiança de 60.000 per a Rovira, i  llibertat sense mesures cautelars per a Pascal.

 

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris