Llibertat amb càrrecs pels dos detinguts durant l'operació policial a Catalunya per l'1-O

L'operació s'ha dut a terme durant aquest matí

Imatge de la Policia Nacional avui durant els escorcolls
Imatge de la Policia Nacional avui durant els escorcolls | CatalunyaDiari.cat

El cap del gabinet tècnic de Vicepresidència, Economia i Hisenda de la Generalitat, Daniel Gimeno, i el director del Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat), Frederic Udina, han quedat en llibertat amb càrrecs després d'haver estat detinguts durant una operació de la Policia Nacional relacionada amb el referèndum d'autodeterminació de l'1-O. 

Els detinguts, així mateix, han quedat en llibertat amb l'obligació de comparèixer davant el jutge quan siguin citats i la Policia Nacional els atribueix els presumptes delictes d'encobriment i de desobediència. 

Els escorcolls que s'han dut a terme aquest matí estaven emmarcats en el referèndum de l'1-O i, sota aquest pretext, els agents de Policia Nacional han accedit al recinte de Mediapro, a Barcelona, per escrutar informació que el Govern tenia emmagatzemada al servei MediaCloud.

Nou informe de la Guàrdia Civil sobre la malversació de l'1-O

Aquest nou escorcoll arriba després que el passat 5 de juny hagi sortit a la llum un nou informe de la Guàrdia Civil sobre la suposada malversació de diners públics durant el referèndum.

El jutge Pablo Llarena, en aquest context, marca la xifra en 3.269.236 milions d'euros, 1,3 milions més que l'informe anterior. El Govern, segons expliquen els investigadors, hauria pagat ja 1.588.188 d'euros, però encara quedaria pendent un pagament d'1.664.848 d'euros. 

Carles Puigdemont i l'exvicepresident Oriol Junqueras en una imatge d'arxiu
Carles Puigdemont i l'exvicepresident Oriol Junqueras en una imatge d'arxiu | cedida

 

Les xifres corresponen en gran part a la rehabilitació de la nau annexa al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació, on es va instal·lar el centre d'atenció telefònica del referèndum de l'1-O. Poc més d'1,2 milions d'euros que haurien estat abonats pel mateix departament de Vicepresidència, liderat aleshores pel cap de files d'Esquerra Republicana empresonat, Oriol Junqueras. 


Comentaris

envia el comentari