Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Guàrdia Civil en els escorcolls a casa els CDRs detinguts dilluns

Llibertat sota fiança per a tres dels CDR acusats de terrorisme

La fiança és de 5.000 euros per a tres dels set detinguts

Façana de l'Audiència NAcional de Madrid
L'Audiència Nacional deix en llibertat sota fiança tres CDR | EFE

L'Audiència Nacional ha ordenat la llibertat sota fiança de 5.000 euros a tres dels set CDR detinguts el passat setembre  per delictes de terrorisme. La Fiscalia en va proposar 9.000 amb l'argument que cap d'ells va tenir contactes amb explosius, però finalment l'Audiència n'ha decretat menys.

Els tres CDR amb fiança són Guillem Xavier Duc, Eduardo Garzón i Xavier Buigas. Els recursos d'apel·lació van tenir lloc el dijous a la secció segona de la Sala penal, juntament amb Alexis Codina, pel qual  la Fiscalia no va plantejar possibilitat de fiança en considerar-li part de l'anomenat «nucli productor» dels explosius del grup autodenominat Equip de Resposta Tàctica.

Hauran de  comparèixer tots els dilluns al jutjat de la seva residència, se'ls prohibeix sortir de l'Estat i hauran de fixar un telèfon, un domicili i una persona de contacte per rebre qualsevol tipus de comunicació judicial.

La Fiscalia va canviar de postura

Tot i que fins ara la Fiscalia havia demanat que se'ls mantingués a presó,  la setmana passada va modificar la seva postura, rebutjant que aquest canvi de criteri tingués cap motivació política, sinó que va destacar que el principal motiu era que cap dels tres havia estat en contacte amb explosius. Ara,  queda pendent que el tribunal es pronunciï sobre el cas dels tres altres empresonats  per la mateixa causa, que són: Germinal Tomàs, Ferran Jolins i Jordi Ros.

També et pot interessar...